Koncert diváci přijali s nadšením. „Za deset let trvání našeho spolku Živé tradice Podblanicka je to poprvé, co je zcela vyprodáno, přišlo více než tři sta lidí,“ uvedla pořadatelka Hana Stehlíková.

Soubor se dočkal ovací ve stoje, a to hned dvakrát. „Líbilo se mi nejen samotné hudební vystoupení, ale také povídání Jiřího Pavlici, kterými prokládal jednotlivé skladby. Kolikrát byl i velmi vtipný,“ pochvalovala si jedna z návštěvnic koncertu.

Vracovice slavily sedm set let od první písemné zmínky.
OBRAZEM: Sousedské oslavy kulatin zakončil ohňostroj

„Vystupujeme zde poprvé a akustika zdejšího kostela je opravdu výjimečná,“ řekl hudebník a skladatel Jiří Pavlica. „Prostředí jsme přizpůsobili také repertoár,“ dodal.

Ten se tentokrát skládal převážně ze skladeb duchovně zaměřených, které často spojovalo téma času, zrození a smrti. Nechyběly však ani tanečně laděné písně a fanoušci se dočkali také Modlitby za vodu, zřejmě nejznámější skladby Hradišťanu.

Koncert odstartoval festival Načeradecké hudební léto, jehož další pokračování se uskuteční v sobotu 25. srpna, kdy se koná benefice pro varhany zdejšího svatostánku.

Oslavy sto čtyřiceti let Sboru dobrovolných hasičů Kamberk.
OBRAZEM: Kamberští hasiči slavili i hasili
Stánky, lidová řemesla i spousty zábavy pro děti nabídl středověký jarmark v Českém Šternberku.
OBRAZEM: Podhradí Českého Šternberka ožilo středověkým jarmarkem