„Ve Voticích vystavuji poprvé. Výstavy dělám teprve druhým rokem, předtím jsem sice skoro 20 let létal a fotil, ale fotografie ukazoval jen svým přátelům. Zdejší výstavní prostory jsou nově zrekonstruované a působí příjemně. Mám z nich dobrý pocit. Je to také přátelským týmem Centra ekologické výchovy. Areál čeká zajímavá budoucnost, předseda Ochrany fauny ČR Pavel Křížek má smělé plány a už se pustil do jejich realizace," uvedl Jiří Jiroušek.

Ten své snímky pořizuje z motorového paraglidu.

„To je můj splněný sen. Fascinovalo mě vznášení vlaštovky z papíru, od mala jsem stavěl modýlky. Ne pro krásu, ale pro let. Být pasivním účastníkem letu mi nestačilo. Počátkem 90. let jsem za Příbramí zahlédl paraglidistu zkoušejícího se vznést. Letěl jen pár sekund, ale učaroval mi. Netušil jsem, co to má za létající hadr, ale začal jsem pátrat a úspěšně," vysvětlil fotograf.

Na výstavě Jiří Janoušek prezentuje 34 fotek a 3 panoramy, které vybíral velice pečlivě.

„Přemýšlel jsem, jací návštěvníci do Centra chodí. Nejde o nějakou specializovanou skupinu, často sem přicházejí děti s rodiči. Proto je výběr pestrý, aby se každý mohl zahledět. Pár snímků má i ekologický rozměr a nechybějí ani fotografie z Votic a okolí," řekl autor.

Karel Souček