Zúčastnily se ho na tři desítky podnikatelů v cestovním ruchu, pracovníků informačních center, správců památek a muzeí a dalších subjektů napojených na turistiku.

Předseda pracovní skupiny Cestovní ruch při Regionální stálé konferenci Václav Pošmurný hovořil o nově vznikající Centrále cestovního ruchu Středočeského kraje, která by měla propojit cestovní ruch v regionu kolem Prahy a zaměřit se na jeho propagaci v zahraničí. Informoval také o tom, že se znovu otevře krajské informační centum v Husově ulici v Praze, nebo že by měl být letos spuštěn Centrální portál kalendáře událostí na webu www.centralbohemia.com.

Čtěte: Předseda sněmovny Jan Hamáček pokřtil káně a prohlédl si zbrojovku

Prezident Asociace turistických informačních center České republiky (A.T.I.C.) Pavel Hlaváč přítomné seznámil s podmínkami certifikace informačních center.

Kateřina Červenková z Českého svazu ochránců přírody Vlašim hovořila o národním geoparku Kraj blanických rytířů. Představila Dům přírody Blaníku a seznámila také s další novinkou – společnou vstupenkou do Vodního domu u nádrže Švihov, Včelího světa v Hulicích a Kolowratské věže a vodáckého muzea ve Zruči nad Sázavou.

Ředitelka regionálního muzea Šárka Juřinová představila novou stálou expozici a naučnou stezku, které muzeum připravilo v rámci projektu Ora et labora a které odkazují na historii benediktinského kláštera Stětí sv. Jana Křtitele na Ostrově u Davle a nejstarší historii Jílovska.

Jaroslava Tůmová

Přečtěte si: Kvůli protipovodňovým opatřením pokácí řadu stromů. Vysází jich ale více