První začíná v 18 hodin už v pátek 10. července ve Vlčkovicích a tam kromě hudby rockové, punku, folku či alternativní potěší návštěvníky také to, že si budou moci zahrát i fotbal nebo se zapojit do kulturního programu. Nebude v něm chybět muzika, ale ani divadlo, film, besedy či výstavy. VlčkoviceFest se koná už podesáté v obci nedaleko Votic. Festival končí až v neděli 12. července podvečer.

Ryzí folk a country pro změnu uslyší ti, kteří v sobotu 11. července ve 14 hodin přijedou do Třebsína. Tahle obec u Netvořic, přesněji trampská osada Club Údolí ticha pořádá také už jubilejní, desátou Třebsínskou zvoničku. Koná se tradičně na návsi a v doprovodném programu budou k vidění a vyzkoušení jízdy na koních, motocyklech Harley – Davidson a také ukázka automobilů značky Jeep.

Čistě rockovou, respektive punkovou záležitostí bude od soboty 12. července druhý festival Punkrock for Ferdinand. Ten se koná v areálu Pivovaru Ferdinand v Benešově a diváci se mohou těšit například na české punkové klasiky z kapely N.V.Ú. Na pódiu nebudou chybět ani The Fialky či hardcoroví Hopes z Liberce. Místní, benešovskou punkovou a undergroundovou scénu zastoupí formace RV-4, ATD a Cuk Letu. Festival začíná v pravé poledne.