Do hlasování se mohli zapojit ti, kteří navštívili vernisáž projektů, MKC Votice, Multifunkční centrum, kde byly projekty vystavené, nebo hlasovali prostřednictvím webu města.

Během půlročního semináře se pod vedením pedagožek – architektek Ivy Knappové a Ludmily Čajkové zabývalo využitím areálu šestnáct studentů třetího ročníku Fakulty stavební ČVUT v Praze. Navrhli nejen podobu budov, ale i jejich využití.

„Museli brát v potaz členitost terénu, okolní budovy, zvláště blízkost základní školy, šíři vozovky a starou zástavbu rodinných domků. Dále v počátku práce areál navštívili a měli za úkol projít si město a zeptat se samotných občanů, jak by si využití tohoto areálu představovali," uvedla Iva Knappová.

Většina oslovených si prý přála zeleň

Park nebo volnočasové centrum. Návrhy občanů se nechali studenti do jisté míry inspirovat, stejně jako potřebností, tím, aby ve Voticích nevznikly služby, jež jsou již ve městě zastoupené v dostatečné míře.

Při vernisáži se do hlasování zapojilo 19 občanů, hlasy v MKC a Multifunkčním centru odevzdalo pět občanů, do hlasování na webu se zapojilo 119 hlasujících. Celkem hlasovalo 143 lidí.

Celý článek včetně výsledků hlasování najdete ve středečním Benešovském deníku.