„Posílám několik doslovně citovaných vět, které mi studenti napsali do dotazníku, který na závěr Dne zdraví vyplňovali," informovala Hana Kohoutová z pedagogického sboru SOŠ, která měla organizaci na starosti.

„Bylo to zajímavé, zábavné, poučné. Dozvěděla jsem se dobré rady do života," napsala studentka.

„Tento den se mi moc líbil. Je to skvělý den. Už se těším na příští rok," uvedla další.

„Nejvíce se mi líbilo v kadeřnickém salonu. Poradili mi, co mi sluší,"prozradila svůj poznatek jiná slečna.

„Bavilo mě to, hodně jsem se poučila, všechno jsme si mohli vyzkoušet," zhodnotila čtvrteční vyučování ve střední škole  Černoleské ulici další z respondentek.

Účel seminárních bloků splnil určitě i nácvik poskytování první pomoci.

„Nejvíce mě zaujala resuscitace. Bylo to užitečné, zažili jsme i hodně srandy a zjistila jsem, že to není vůbec jednoduché," svěřila se žačka.

„Dlouho jsem chtěla darovat krev a teď konečně vím postup a zjistila jsem i svojí krevní skupinu," konstatovala studentka 3.ročníku.

O svoje dojmy z jubilejního ročníku Dne zdraví se podělila i jeho autorka.

„Všichni studenti si přáli, aby se Den zdraví příští rok opakoval. Pozitivně hodnotili zdravou svačinu v podobě mléčných výrobků, cereálií, žitných sušenek a detoxikačního čaje od sponzorů. Lektoři studenty chválili, že se aktivně zapojovali a  projevovali zájem. Bylo vidět, že si Den zdraví užívají," pochlubila se Hana Kohoutová.

„Jsem ráda, že se i letošní jubilejní 10. ročník Dne zdraví vydařil. Studenti odcházeli domů spokojeni, plni nových informací. Někteří dokonce s odhodláním udělat změny ve svém životní stylu. Co více si mohu přát? Snad jen, aby tradice zůstala zachována a my se všichni ve zdraví za rok zase setkali," uzavřela učitelka.

O odborná zdravotnická témata se, tak jako každý rok, postaraly učitelky z benešovské Střední zdravotnické školy. Děvčatům přednášel o antikoncepci i těhotenství a odpovídal na jejich zvídavé dotazy gynekolog z benešovské nemocnice.