Napadení pěstí, krádeže věcí, poškození vozidel  i opilství řidičů a případně jejich pozitivní testy na drogy řeší po skončeném festivalu Let it Roll republiková policie v Benešově.

Třídenní produkci elektronické hudby z mohutných zvukových systémů na šesti pódiích v areálu bývalých Táborských kasáren navštívilo podle pořadatelů v pátek  15 tisíc lidí.

Jejich bezpečnost a pořádek ve městě zajišťovalo sto padesát  policistů.  Pořádkových z různých služeben z celého Benešovska, dopravních, kriminalistů i kynolog  krajské ho ředitelství se služebním psem a cizinecké policie.

„Každý řidič, který odjížděl z areálu, absolvoval dechovou zkoušku na alkohol," ujistil Pavel Mareš, vedoucí Územního odboru Policie ČR  s tím, že jen do včerejší 15. hodiny policisté zjistili  35 podnapilých řidičů i několik případů podezření na užití návykových a psychotropních látek.

Strážcům zákona bylo v době festivalu ohlášené ukradení dvou mobilních telefonů, fotoaparátu za 60 tisíc korun, batohu ze stanu s věcmi za čtrnáct  tisíc korun, poškození dvou vozidel i napadení pěstí, jež bude řešené jako přestupek proti občanskému soužití.

Republiková policie také opakovaně zaznamenala stížnosti na hlasitost produkce a dokonce byli policisté vyzývání k podpisu petice obyvatel Benešova za odvolání radních v souvislosti  s umožněním konání hudební produkce.

Vyčíslení přímých i nepřímých nákladů na zajištění víkendového festivalu  velitel dopravních a bezpečnostních opatření plukovník Pavel Mareš připravuje.

„Chtěl bych všem policistkám a policistům, kteří v náročných klimatických podmínkách, kdy teploty dosahoval 37 °C,  zajišťovali službu na určených stanovištích, poděkovat," dodal Pavel Mareš.

Přímý přenos z lisovnu do půl třetí do rána, to je katastrofa

Benešov – Tropické víkendové noci nutily obyvatele města  při festivalu Let it Roll mít, alespoň kvůli  minimálnímu vánku,  otevřená okna a ti  museli v noci z pátku na sobotu i ze soboty na neděli, než dorazila bouřka, poslouchat  nevyžádanou drum and bass produkci.

„Kdyby to tak byl alespoň pořádný bigbít, ale tenhle přenos z lisovny ČKD, a ještě k tomu do půl třetí do rána, to je katastrofa!" okomentoval Jaroslav Duras benešovské kulturní léto.

„V noci z pátku na sobotu si posádky některých aut vybavených výkonnou audiotechnikou  udělaly na záchytném parkovišti v Táborských kasárnách soukromé hudební produkce, ale po upozornění, že ruší veřejný pořádek, s tím přestaly," konstatovala jedna z policistek, jež v sobotu dozírala na provoz v okolí areálu.

Pořádkovým a dopravním policistům v bývalých Táborských kasárnách s kontrolami vozidel a osob i s vyřizováním přestupků pomáhala cizinecké policie.