V něm na rozhraní Čtyřkol a Javorníku na pravém břehu Sázavy nacházejí dočasný azyl psi a kočky, které se ocitli bez vlastního pelíšku nebo v nesprávných rukách.

„Pečujeme výhradně o pejsky a kočky. Na jiná zvířátka nemáme prostory," konstatovala Natálie Jägrová, pro jejíž svěřence byl určený nejen výtěžek ze sobotního jarmarku jako příspěvek na krmení, ale také materiální sbírka nepotřebných vodítek, obojků, steliva, starého povlečení nebo dek na pelíšky.

„I když nedávno se v Říčanech na nádraží objevila ochočená krysa, o kterou bych se mohl a postarat. Neměla jsem jí v čem přepravit a když jsem koupila vhodnou schránku, už jsem jí tam nenašla," svěřila se opatrovnice, která na chodbě gymnázia měla také několik koček.

„Brala jsem pouze ty nejhodnější, kterým větší počet lidí  a doteky nevadí. Ne  každá kočka by zájem cizích, především dětí, v klidu snesla. Mohly ve stresu i někoho zranit," upřesnila Natálie Jägrová.

Sobotní akce v prostorách střední školy nabídla návštěvníkům  stovky výrobků z nejrůznějších materiálů  a dětem  i dospělým možnost zkusit některou z rukodělných technik pod dohledem laskavých lektorů a lektorek, například pedagožek z Domu dětí a mládeže.