Štěpán Kojan zapěje u kašny

Bystřice – Příznivci tvorby Štěpána Kojana se sejdou ve středu 1. srpna v Bystřici. Město spolu s místním Mateřským centrem Kulíšek pořádají tradiční akustický koncert tohoto kytaristy, trumpetisty, heligonkáře, skladatele a zpěváka kapely Keks. Vystoupení na náměstí u kašny začíná v 19 hodin, vstup dobrovolný. 

Bigbítoví SPB koncertují na domácí půdě v Sázavě

Sázava – Kapela SPB zahraje v pátek 3. srpna ve svém domovském městě, v Sázavě. Koncert v kempu na Sázavském ostrově začne ve 20 hodin. Hudební formace v září oslaví dvacet let svého působení. Vystupuje s vlastní bigbítovou tvorbou, na což odkazuje ve svém názvu, který znamená Spolek přátel bigbítu. 

Budou se hýbat i krmit zvířata

Benešovsko – S prvním dnem nového pracovního týdne odstartovaly další turnusy příměstských táborů na Benešovsku. Jejich náplň je velmi rozličná. Jedním z nich je Letní příměstský tábor Cvrček, který má tento týden na programu sport. Určen je pro děti ve věku od čtyř do devíti let, které čekají rozličné pohybové aktivity každý den od 7.30 do 16.30 hodin. Ve vlašimské paraZOO dnes začal druhý turnus příměstského tábora, v rámci něhož čeká účastníky krmení zvířata, výlety do přírody a či tvoření v dílnách. Zúčastnit se jej mohou školáci do patnácti let. 

Koncert Hradišťanu a Jiřího Pavlici zahájil Načeradecké hudební léto.
Jiří Pavlica: Ticho je ta nejkrásnější hudba
V Mrači se odehrála středověká bitva.
OBRAZEM: V Mrači si připomněli středověk