Kundrátův betlém vystavuje muzeum
Jílové u Prahy - Půjdem spolu do Betléma. Tak jednoduše a jasně se jmenuje výstava, kterou si i v úterý 5. prosince můžete prohlédnout nedaleko Týnce nad Sázavou, v Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy. Najdete ho na Masarykově náměstí a v jeho expozici je k uvedené výstavě instalován také vyhlášený Kundrátův velký reliéfní betlém. Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy je během zimy otevřeno od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Při zvláštních příležitostech je otevírací doba uvedena vždy u konkrétní akce. Krom této výstavy betlémů mohou návštěvníci muzea zhlédnout i tématickou expozici pojmenovanou Staročeské Vánoce, která bude k vidění až do 7. ledna. Tato výstava představuje české, vánoční obyčeje. 

Vyrobí si drátěné ozdoby
Vlašim – Tvořivý advent. To je akce, kterou pořádá vlašimská pobočka Muzea Podblanicka, ve středu 6. prosince od 9 do 16 hodin ve vlašimském zámku. V rámci výstavy Drátenické řemeslo, která je v prostorách muzea k vidění až do 12. ledna, se právě ve středu uskuteční ukázka výroby drátěných ozdob. Mimo toho si budou moci nadšenci ozdobit vánoční perníčky a mnoho dalšího. 

Nová koalice vládne od úterka Středočeskému kraji. Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu STAN, ODS a Nezávislým Středočechům. Dohodlo se na spolupráci s ČSSD a podporuje je i KSČM. Na snímku tisková konference hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO).
Středočeští radní chtějí dotovat dojíždění žáků i pohyb policistů v ulicích
Mikuláš. Ilustrační foto
Mikuláš obchází okres, na děti čeká nadílka

Ptákům připraví zimní pochutiny do krmítka
Benešov – Výroby dobrot pro ptáčky se mohou zúčastnit ti, kteří dorazí ve středu 6. prosince od 14 do 16 hodin do Domu dětí a mládeže v Benešově. Spolu s lektorkami si zájemci připraví různé pamlsky pro ptáčky do krmítka, jako jsou třeba lojové koule. To, aby ptáčci neměli v zimě hlad. 

Při přednášce se pobaví o Posázavském Pacifiku
Týnec nad Sázavou – Vlastivědný spolek Týnce nad Sázavou pořádá ve čtvrtek 7. prosince přednášku Jaromíra Košťáka na téma Kolem Posázavského Pacifiku z Davle do Čerčan. Zajímavá beseda pro zájemce z celého okresem se koná tradičně od 17.30 ve velké zasedací místnosti týneckého městského úřadu.