Oslaví vznik Československa
Votice - U příležitosti oslav devadesátého devátého výročí vzniku Československé republiky pořádá Sokolská župa Blanická v úterý 24. října slavnostní akci ve Voticích. Sokolskou župní akademii mohou podpořit ti, kteří dorazí v 17 hodin k pomníku na votickém náměstí Tomáše Garrigue Masaryka. Součástí akademie je totiž i položení květin k pomníku prvního československého prezidenta a obětí první světové války. Následovat bude sportovní vystoupení v sále blízké sokolovny. Při akci tak příchozí společně s pořadateli oslaví vznik Československa.

V kině promítají nový český film
Benešov/Vlašim - Bajkeři. Tak se jmenuje nový český film, který se velice podobá snímkům Rafťáci a Snowborďáci. Příběh o třech klucích, kteří většinu času tráví na sociálních sítích, mohou diváci v benešovském i vlašimském kině zhlédnout v pondělí 23. října od 19.30. Ve stejný čas začne v úterý 4. října drama Hora mezi námi. Tento snímek vypráví o dvou náhodných spolucestujících, muži a ženě, kteří se s malým letadlem zřítí uprostřed zasněžených hor. Ve středu 25. října se naopak zájemci mohou v 19.30 těšit na krimi snímek Wild River o stopařovi, který nalezne tělo mrtvé indiánské dívky.

Seznámí se s kulturou Izraele
Benešov – Cestopis o Izraeli začne ve středu 25. října od 17.30 v Klubu seniorů Benešov v ulici Marie Kudeříkové. Poznatky z cest po pokladech Izraele přednese a náhled do tamní kultury uvede Karel Bušta.

Nová koalice vládne od úterka Středočeskému kraji. Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu STAN, ODS a Nezávislým Středočechům. Dohodlo se na spolupráci s ČSSD a podporuje je i KSČM. Na snímku tisková konference hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO).
Středočeskému kraji nově vládne ANO s ČSSD a podporou KSČM



Dozví se, jak vypadal Benešov během první světové války
Týnec nad Sázavou – Přednáška Jana Jiráně se koná ve čtvrtek 26. října od 17.30. Tradičně se zájemci sejdou ve velké zasedací místnosti městského úřadu v Týnci nad Sázavou. Povídání se bude dotýkat toho, jak vypadal Benešov během první světové války a po ní.

Díky koncertu zrestaurují obraz z votického kláštera
Votice – Koncert Dáši Zázvůrkové s názvem Cesty domů si mohou zájemci užít v pátek 27. října od 18 hodin. Spolek Za záchranu kláštera svatého Františka z Assisi ve Voticích připravil tuto událost především kvůli tomu, že stále poptává finance na zrestaurování obrazu Blahoslavený Hroznata, který patří k historickým skvostům votického kláštera.

Divadelní festival v Sázavě zakončí sázavští ochotníci
Sázava – Tradiční festival Voskovcova Sázava skončí v pátek 27. října. Při této příležitosti odehrají svůj nesoutěžní, divadelní kus také ochotníci ze Sázavy. Baladu pro banditu zahrají v 19.30 v sázavském Kulturním domě. Součástí programu bude i vyhlášení nejlepších divadelníků, kteří se letošního ročníku zúčastnili.

Známí herci odehrají hru o Mandarínkové izbě
Benešov – Komedie Mandarínková izba plná francouzského espritu a šarmu nabízí vtipné příběhy s překvapivým, někdy přímo detektivním závěrem. Představení si mohou zájemci užít ve čtvrtek 26. října od 19.30 v Kulturním domě Karlov v Benešově. Maroš Kramár, Pavol Topoĺský, Zuzana Tlučková, Bibiana Ondrejková diváky uvedou do malého pařížského hotýlku, v kterém čtyři herci představí mnoho postav, kaskádu převleků i osvěžující humor.

Při hippoterapii se na koni svezou postižené děti
Benešov – O prospěšnosti hippoterapie, tedy jízdě na koňském hřbetu bez sedla, na zdravotně postižené, není potřeba dlouze povídat. Právě hippoterapii má jako jednu z blahodárných metod ve svém repertoáru také benešovská zapsaná společnost Pramen. Ta díky doporučení rady města a především hlasování zastupitelů, pravděpodobně už ve středu 25. října získá podporu města Benešova ve výši 20 tisíc korun. Peníze jsou učené právě na úhradu nákladů na hippoterapii pro zdravotně handicapované děti z Benešova a jeho blízkého okolí. 

Tenisový klub na úhradu nájmu haly nezůstane sám
Benešov – Celkem 105 tisíc korun na úhradu nákladů, spojených s nájmem haly Městských sportovních zařízeních Benešov mohou získat z grantového fontu benešovští tenisté. Jednat o tom a také hlasovat, budou už ve středu 25. října zastupitelé města. Benešovští radní schválení návrhu nejvyššímu orgánu města, doporučují. 

Folklórní soubor Benešáček se obleče do nových krojů
Benešov – Na materiál a práci při vzniku nových krojů a také na cestu do Holandska může, pokud to schválí zastupitelstvo města, dostat folklórní soubor Benešáček rovných 100 tisíc korun. Rozhodovat se bude ve středu a v zádech bude mít soubor také požehnání radních, kteří poskytnutí dotace z grantového fondu města doporučují. 

Hotel Benica leží mezi rušnou silnicí E55 a fotbalovým stadionem.
Město Benešov chce koupit hotel Benicu u Konopiště