Hvězdy si vyrobí v knihovně
Votice – Jak na výrobu vánoční hvězdy se dozví už v pondělí 4. prosince v městské knihovně účastníci kurzu, který začne v 17 hodin. Přihlášky na workshop je možné posílat do dnešního poledne. 

Vlašimští včelaři se sejdou u Roškotů
Vlašim – Letošní závěrečnou schůzi chystají vlašimští včelaři na úterý 5. prosince. Ve spolkovém domě sourozenců Roškotových na Palackého náměstí se sejdou v 17 hodin. Chovatelé užitečného hmyzu by se do svých domovů měli rozejít o dvě hodiny později. 

Rozsvěcení vánočního stromu v Týnci se konalo v sobotu 2. prosince.
OBRAZEM: V Týnci nad Sázavou rozsvěceli vánoční strom

Na besídku přijde také čert
Benešov – Na mikulášskou besídku s pohádkou se v pondělí 4. prosince mohou těšit děti, které přijdou v 16 hodin do KD Karlov. Akci organizuje Mateřské centrum Hvězdička, které do programu zařadilo také pohádka Krtek a sněhulák a řadu písniček, Mikuláš, andělé a čerti dětem předají nadílku – balíček v ceně padesátikorunového vstupného. 

Ilustrační foto
KRÁTCE: Dělníci makali do noci, přitopili si a přilákali hasiče

Advent slavili také v Pyšelích
Pyšely - Advent, neboli období spojené s očekáváním příchodu Spasitele a duchovní přípravy na Vánoce, kdy by lidé měli více, než v jiných obdobích roku myslet i na konání dobra, si v neděli 3. prosince připomenou znovu na pyšelském náměstí T. G. Masaryka. Od čtvrté odpolední tam program pro všechny obyvatele přichystali členové tělocvičné jednoty Sokol, katntoři a děti z místní základní školy a také členové komise rodičů a přátel školy. Při programu zazpívala formace Springtime společně se školními dětmi. Ty také prodávaly přáníčka a adventní věnce.