Bude se konat na Konopišti už v sobotu, ale nejspíš na jiném místě, než chtějí jeho pořadatelé z benešovského Občanského sdružení Jinovatka.

„Rada města schválila pořádání festivalu na trávníku před vinárnou Hubert v objektu Nové myslivny," vysvětlil místostarosta Benešova Roman Tichovský.

„Místo, kde chce festival mít Jinovatka není vhodné, je příliš na ráně," vysvětlil starosta Jaroslav Hlavnička důvod rozhodnutí radních.

Bahňák, což je jeden z protagonistů Jinovatky, civilním jménem Zdeněk Pravda, ale míní, že festival bude tam, kde loni. Na trávníku za stánky benešovského podnikatele Františka Paluše, u hlavního konopišťského parkoviště.

Jenže za loňský ročník Evergreenu Jinovatka, za zábor místa bez povolení, zaplatila pokutu dva tisíce korun.

„Městu jsme tehdy jen oznámili, že se festival bude konat. Nevěděli jsme, že je pozemek jeho," upřesnil loňskou aféru Bahňák s tím, že tentokrát prý pro jistotu radě v žádosti o pronájem pozemku připsal i jeho katastrální číslo.

O to víc byl překvapený, když se od dozvěděl, kde se podle rady festival má konat.

Rada města tvrdí, že pro produkci schválila plac před vinárnou Hubert u Nové myslivny.

Pořadatelé zase doufají, že to bude na stejném místě, jako loni, poblíž hlavního konopišťského parkoviště.

Ať to bude tak, či tak, jisté je, že do Konopiště v sobotu přijede hrát nejen kapela Jinovatka, ale také další punkové či rockové formace – ATD, Mykologický les, And depressive boys, Permon balet superstar, Crossczech, After pills factory a L.S.J. Hrát by měly skupiny začít v 16 hodin.