„Plesy moderuji občas a musím říci, že je to činnost pro mě mimořádně milá a zábavná. Především pak na místech, kde se objevuji již pravidelně, přesně tak, jako je tomu v Benešově. Je to pro mne veliká čest, že mohu benešovský ples moderovat již po čtvrté,“ uvedl dvaatřicetiletý Jan Onder.

A co ho na moderování nejvíce baví? „Baví mě komunikace s lidmi, miluji, když mohu lidi potěšit dobrým vtipem a obecně, když mohu publiku předat dobrou náladu a pozitivní energii. Dělat lidem radost je moje poslání, snad se mi to někdy zadaří,“ dodal dvojnásobný vítěz soutěže Stardance.

Basketbalový koš. Ilustrační foto
Kam za sportem na Benešovsku



Jan Onder předvede s herečkou Danou Batulkovou při benešovském plese waltz a tango, jejich nejoblíbenější tance. „Vystupovat s Danou Batulkovou, mojí náhradní maminkou a nejlepší kamarádkou, je bezva. Jsem opravdu a upřímně šťastný, že jsme si zůstali a potkali se,“ zdůraznil tanečník.

Ples Benešova pobaví dozajista všechny, kteří na akci dorazí. To ví i Jan Onder, který se těší nejen na tanec s Danou Batulkovou, moderování plesu, ale i na vystoupení jiných umělců, především Mira Žbirky. "Poslouchám ho v autě, je to konstanta mého života, stejně jako Karel Gott nebo Waldemar Matuška. Miro Žbiro je veliký sympaťák a zároveň profík,“ doplnil Jan Onder.

Tanečník Jan Onder má Benešovsko moc rád, a to také díky kamarádům, kteří v okrese bydlí. „Žije zde mnoho mých přátel, například manželé Ouředníkovi, rodina Otavových a především taneční mistr Karel Maršálek s manželkou a dcerami. K nim jezdím již několik let trénovat jejich taneční páry jako externí lektor a velmi si jejich důvěry v moje schopnosti vážím, neboť jsou to velcí profesionálové,“ vyznal se Jan Onder.

Při řehovickém jarmarku směňovali nadšenci i ponožky.
Dobový směnný jarmark připravili v Řehovicích