Dvanáctý ročník akce předurčil, že ti, co na událost dorazili, již alespoň přibližně věděli, proč se VlčkoviceFest koná. "Finanční výtěžek z akce pomáhá zafinancovat projekty přidružené obecně prospěšné společnosti, která se soustředí na sociální oblast," potvrdil Jan Počepický, majitel statku ve Vlčkovicích, který je zároveň i ředitelem obecně prospěšné společnosti a organizátor festivalu. 

Během sobotního odpoledne se mohli zájemci o prospěšné společnosti z Vlčkovic dozvědět více. Při prohlídce statku, kde jsou i sociální byty, se zúčastnění seznámili s historií majitelů i vlčkovických objektů. Pracovníci OPS mají v plánu další rekonstrukce objektů, zároveň na začátku roku spustili nový sociální projekt. 

Návštěvníci pátečního koncertu se zaposlouchali do písniček různých žánrů.
OBRAZEM: Benešovskou kapelu Ruce Nohy přivítali na náměstí

Krom hudebních vystoupení, kdy se během pátečního večera představila třeba kapela Mucha či Vypsaná Fixa, si přítomní další den, v sobotu, užili třeba i promítání dokumentů. Jedním z nich byl i snímek pojmenovaný Nebe a led z francouzské produkce. "Po zhlédnutí už nemám příliš dobrou náladu. Dokument popisoval příběh Clauda Loriuse, který bádal na Antarktidě. Jeho výpravy vedly až k objevení a popsání globálního oteplování. Je to dost zásadní. Mám teď vztek na vrcholné politiky, kteří tvrdí, že nic takového není," podotkl návštěvník VlčkoviceFest, Dominik Ján Miňo z Prahy. 

VlčkoviceFest stále pokračuje, i přes déšť a nepřízeň počasí. Zastřešené scény zaručují stejný zážitek z hudebního a doprovodného programu jako kdyby nepršelo. Přítomní se mohou těšit ještě na muziku od Načevy, Magnum Jazz Bigbandu, Nanodrobu i na divadlo či pozdější Dj.

I libouňská náves by se měla v budoucnu přeměnit. Studie se dotýká především lokality kolem rotundy a hřbitova v Libouni.
Vzhled vsí se změní, své návrhy dají i občané