„Bylo to poprvé a doufám, že ne naposledy," usmíval se v redakci Deníku zpěvák kapely Matěj Mareš a za pravdu mu dal i druhý zpěvák a kytarista formace, Vašek Nikrmajer.

Pro premiéru čekala ATD, což znamená, jak jinak – A tak dále, jedna z největších scén Sázava festu, Óčko stage.

Po premiéře se ATD chystá na další festík do Říčan. Už na začátku nového školního roku ale skupinu čeká velké turné, které zvládnou společně s kolegy ze Zakázaného ovoce.

„Z větší části se turné odehrají na Moravě a na Slovensku. Turné bude trvat jeden a půl měsíce a nyní už máme domluvených dvaadvacet vystoupení," potvrdil Vašek Nikrmajer, který stejně jako Matěj Mareš studuje vysokou školu. Skloubit zkoušky školní a muzikantské jim ale prý problémy nedělá.

Dokonalé zázemí poznali ve čtvrtek 2. Srpna odpoledne při svém premiérovém vystoupení na Sázava festu mladíci z kapely ATD – Matěj Mareš (22), Vašek Nikrmajer (22), Fanda Chotovinský (23) a dvojčata Tomáš a Honza Moravcovi (22) je velice potěšilo.

„Bylo to pro nás překvapení. Jsme moc rádi, že nás pořadatelé na festival pozvali sami a účast jsme si nemuseli kupovat," uvedl Vašek, student VŠE. Účty kapele ale jako budoucí ekonom nedělá. „Dělal je bubeník, ale tomu jsme to raději vzali," směje se hlasitě Matěj. „Teď vedeme účty všichni společně," potvrdil Vašek.

Právě pod dojmem vystoupení na Sázava festu, se členové klubové kapely, která hraje zejména punk rock, rozplývali nadšením z přijetí fanoušky i přístupu pořadatelů.

„Trochu jsme se toho báli," přiznal Matěj. „Ale skvělý byl zejména zvuk. Aparaturu jsme měli svoji, ale zvukař byl přímo z Óčka stage," zhodnotil.

Také Vaškovi se celé vystoupení na Sázava festu velice líbilo, a proto by chtěl prostřednictvím Benešovského deníku poděkovat organizátorům.

„Za přístup si zaslouží všichni z organizačního týmu velkou poklonu. Všechno jsme měli připravené, takže jsme mohli vlastně jen hrát. Bylo to super," dodal Vašek Nikrmajer.