Kromě toho, že v tělocvičně školy hrála kapela Vořežprut, jejímž členem je i vyučující angličtiny a němčiny na OA Vlašim Martin Jeništa, tak si žáci jednotlivých tříd připravili nejrůznější scénky, písničky a taneční vystoupení, to vše samozřejmě s patřičnou dávkou originálních nápadů, humoru a s využitím audiovizuální techniky, za které by se mnohdy nemuseli stydět ani profesionální baviči. Navíc se podobně jako vloni jednotlivě představili žáci, kteří usilovali o přízeň publika v paralelní soutěži Talent.

Soutěžní čísla prvních až třetích ročníků hodnotila porota složená z letošních čtvrťáků. A nutno říci, že měla při posuzování skvělých vystoupení mnohdy nelehký úkol. Na třetí příčce se nakonec umístila třída 1. A se svým pásmem Ježíš versus Santa, druhé místo obsadila 3. B s vystoupením Bad Romance a vítězství vybojovala třída 2. B s velkoryse pojatým vánočním pohádkovým pásmem "Grinč iz bek“.

A jak dopadla soutěž jednotlivců Talent? Dívky ze 3. C (Krčilová, Korešová, Křivánková, Korbelová a Bílková) obsadily 3. místo za ztvárnění písně Boky jako skříň, 2. místo vybojovala Linda Hebertová ze 4. B se zpěvem písně od skupiny Evanescence a se svým tanečním číslem zaslouženě zvítězil Lukáš Smutný ze 4. B za taneční podpory svých dvou spolužaček.

Součástí programu vánoční akademie bylo i vyhlášení výsledků soutěže ve sběru víček. Medailové pozice si rozdělili žáci druhých ročníků, přičemž 1. místo vybojovala třída 2. B s 5,07 kg víček na žáka. Koordinátoři sběru víček, žáci třídy 2. C, navázali na předchozí rok a stejně i tentokrát zorganizovali dárcovskou sbírku, kam mohli přispět všichni zúčastnění vánoční akademie. Celková vybraná částka činila 2666 korun, které ještě ten den putovaly na konto Dobrého anděla.

Vánoční akademie se již pravidelně každým rokem účastní také absolventi školy a nejinak tomu bylo i tentokrát, navíc se přišli na své kamarády podívat rovněž žáci ze základních a středních škol. Tato akce prostě patří na OA Vlašim k úspěšné tradici, v níž sami žáci chtějí dále pokračovat.

Koncert Pěveckého sboru Gymnázia Benešov a jeho hostů v aule školy.
Koncert pěveckého sboru gymnázia a jeho hostů se povedl

Tomáš Lichtenberg, OA Vlašim