„Divadelní maratón odstartuje v sobotu již odpoledne ve 14 hodin. Při představení pro mládež pod titulem Neupřímnost bolí, se představí žáci literárně-dramatického oboru Základní umělecké školy Benešov pod vedením Martiny Rajdlové,“ uvedl člen pořadatelského týmu Josef Brabec.

Od 17.30 pořadatelský soubor představí příběh lásky a zrady – muzikál Zabili zabili. Kus na motivy divadelní hry Milana Uhdeho a Miloše Štědroně Balada pro banditu, uvede Áčko už šesté.

Ilustrační foto
Obavy z kluzkých silnic se nenaplnily, k vážným bouračkám došlo i tak

A stejný soubor si po krátké přestávce od 20 hodin „střihne“ další muzikál Rokenrol pro Bejbyho, inspirovaný filmem Šakalí léta.

Při nedávné říjnové premiéře mu aplaudovalo zcela zaplněné benešovské divadlo. V obou případech režii má Anna Balatová a o hudební doprovod obou muzikálů se postará Václav Brejška, Michal Dufek, Karel Skopec, Pavel Korec a Ondřej Boháč.

Komorní studio ÁČKO vzniklo v Benešově v roce 1996, zakládajícími členy byli Anna Balatová, Miroslav Dvořák, Tomáš Dvořák a Hana Průšová.
Dnes má ÁČKO zhruba 25 kmenových členů a spolupracuje s řadou muzikantů.
Za dobu existence soubor inscenoval kolem 35 her, z toho 8 pohádek nebo pásem pro děti, a řadu dalších vystoupení.
Úplně první hrou souboru byl Outsider aneb Variace na vděčné téma.
Dnes má soubor na repertoáru převážně dva muzikály – Zabili zabili a Rokonrol pro Bejbyho a také pohádku Z deníku kocourka Modroočka.
Více na webu souboru http://komornistudioa.webnode.cz/

Ladislav Janda (v bílém).
Ptejte se on-line Ladislava Jandy