Na ledě však od začátku utkání překvapivě vládl domácí tým. Rytíři byli dříve u puku, vyhrávali souboje a vytvářeli si řadu šancí – neuspěli Slabý, Burda, Svoboda, Ondriga ani na druhé straně Tomáš Pipek nebo Šulc. Hosté se poprvé na chvíli usadili v útočném pásmu až v 8. minutě.

V polovině první části mohli domácí sehrát dvě téměř na sebe navazující přesilovky, byla to však z jejich strany tragédie. Ke střele se dostali pouze dvakrát. To hosté předvedli v přesilové hře dva nebezpečné pokusy, které naštěstí Holánek vykryl. Za vlašimské se pokoušel ještě prosadit Herwig a také Burda s Čandou, přihrávku jim však na poslední chvíli soupeř vypíchl. Poslední vteřiny třetiny domácí ztratili koncentraci a polevili v ostražitosti. Čáslav toho využila, když nejprve Lang nastřelil tyčku a odražený puk skončil na holi Sladkého, který jej 10 vteřin před sirénou poslal do odkryté sítě.

Brankář Černošic Formánkem ve Slaném ustál nejednu ošemetnou situaci a byl jedním ze strůjců vítězství 4:3.
Slánským utkání roku zhořklo, body odvezl obhájce

Na gól obdržený „do šatny“ dokázali Rytíři bleskově odpovědět. Hned po úvodním vhazování se natlačili do útočného pásma a motali svého soupeře. Pak si Matějka odvážně sjel až těsně k bráně, Burdou nastřelený puk přišťouchl Kucharčíkovi a ten srovnal skóre zápasu. Hra byla vyrovnaná a na obou stranách museli brankáři čelit nájezdům protihráčů. Za domácí tým to byl Herwig, Čanda, Kucharčík nebo Košťálek, za Čáslav pak Tomáš Pipek nebo Navrátil. Ve 27. minutě odpálil nešťastně puk Matějka ze hřiště a vyfasoval dvě minuty. Nejprve v oslabení mohl skórovat Burda, pak však početní převahu využil Janata.

Ve 32. minutě obdržel za protesty Šulc osobní trest, a protože pokračoval ve více než emotivním počínání, byl z toho pro něj konec zápasu a pro domácí dlouhá pětiminutová přesilová hra. Nelze říct, že by v ní byli domácí bez šancí, ale dlouhou přesilovku zkrátka promarnili. A navíc po jejím skončení přišla další chvíle hostů, když Křišťan z kruhu propálil Holánka a rozvlnil síť za jeho zády. Do kabin se šlo za stavu 1:3 a navíc oslabeni za faul Vladislava Pessra.

Faul ze druhé části nezůstal nepotrestaný, když bývalý vlašimský hráč Lang napřáhl na modré a poslal na Holánka dělovku, kterou zastavila až síť v brance. O chvíli později svůj tým Holánek podržel, když bez hokejky dokázal odolat dvěma pokusům Čáslavi. Vzápětí natřikrát nepřekonal ležícího Svobodu Martin Slabý. Rytíři nerezignovali, ale jejich koncovka zcela vyhasla. Ve 47. minutě svitla Rytířům naděje, když po Kucharčíkem vyhraném vhazování pálil z první Čanda. Čáslavský brankář měl zakrytý výhled a kotouč skončil v bráně. Přidat gól mohl Herwig, ale neuspěl. Místo toho hosté rychle odpověděli – na 5:2 zvýšil Kraučuk a to po hrubé chybě v rozehrávce v domácím obranném pásmu.

Poté čáslavští začali faulovat a Rytíři v rychlém sledu za sebou sehráli pět přesilovek, chvíli dokonce dvojnásobné. V nich ale vygradovala totální neschopnost vstřelit branku. Ve slibné střelecké pozici se ocitl vlašimský Martin Svoboda, ovšem opět neuspěl. Na druhé straně se tak trefil Tomáš Pipek, to už bylo 3 minuty před koncem utkání, za rovnovážného stavu hráčů na ledě a upravil tak konečné skóre zápasu na 2:6.

Nyní sehrají Rytíři dvě venkovní utkání. Nejprve 19. ledna ve Velkých Popovicích a o týden později 26. ledna v Berouně nastoupí proti mužstvu HK Králův Dvůr. Doma se opět Vlašim představí až v neděli 3. února od 17.30, kdy bude hostit HC Příbram.

Vlašim – Čáslav 2:6
Branky a nahrávky: 21. Kucharčík (Matějka, Burda), 47. Čanda (Kucharčík), – 20. Sladký (Lang, T. Pipek ), 29. Janata (Kraučuk, Křišťan), 37. Křišťan (Kraučuk), 41. Lang (Sladký, T. Pipek), 48. Kraučuk (Vlach, Křišťan), 58. T. Pipek (Bílek, Sladký). Rozhodčí: Hrčka – Frühauf, Havel. Vyloučení: 5:8 navíc Šulc (Č) trest ve hře.

Krajská hokejová liga: HC Lev Benešov - SK Sršni Kutná Hora 3:0.
Benešov má další výhru a Štěpánek nulu

David Turek, Tomáš Vondráček