RAKOVNÍK – BENEŠOV 3:1

Zápas byl od začátku v režii domácích. Hosty ale držel dlouho ve hře brankář Uhlík, kterého až ve 32. minutě překonal Ságner. Poté ještě Rakovničtí tlak zúročili dvěma góly. V závěru jen zkorigoval Stejskal.

„Soupeř má velice kvalitní mužstvo, s vyspělejšímu hráči se zkušenostmi z druhé ligy. My jsme sice bojovali, ale celý zápas tahali za kratší konec. Nad vodou nás držel brankář Adam Uhlík, jenž hodně šancí vychytal, a tak 3:1 byl pro nás parádní výsledek, mohlo to dopadnout daleko hůř. V útočné fázi jsme nebyli efektivní a vypracovali si málo šancí a střel," řekl k utkání asistent trenéra Benešova Ivan Bartůšek, jenž se už těší na sobotní derby s Vlašimí: „Na derby se těšíme, předpokládám, že bude i větší účast na trénincích a chceme bodovat. Respektuji kvalitu soupeře, protože Vlašim má v kádru bývalé naše hráče, kteří mají zvýšenou motivaci než někteří naši kluci, kterým derby moc neříká. Musíme je tak pořádně namotivovat."

Branky: 32. Ságner (Klaus), 41. Hegenbart (Vošta), 46. Vošta (Hegenbart) – 57. Stejskal (Hynek). Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 200. Třetiny: 0:0, 1:0, 2:1.

Benešov: Uhlík – Hron, Šimák, Stejskal, Holeš – Babický, L. Holánek, Hynek – Štětina, Starec, Janák – Farbula, Pěkný, Jirků – Šobíšek.

ZMĚNA TRENÉRA

Hokejoví Lvi Benešov povede v krajské lize nový trenér František Sládek. „Dříve trénoval dobře děti v Benešově, a tak jsme ho oslovili, zda by nám nepomohl. Týden už s kluky trénuje a ti jen valí oči, protože jsou tréninky velmi intenzivní," směje se Ivan Bartůšek, jenž měl mužstvo to této doby na starost s Michalem Kaňkou. Sobotní derby s Vlašimí od 17 hodin v Benešově, ale ještě povede Bartůšek: „Trenér se už předem omluvil, protože měl už naplánovánu jinou akci."