KRÁLŮV DVŮR – VLAŠIM 4:3

Do vlašimské branky se postavil Kolanda, který tak nahradil indisponovaného Holánka. Domácí sice měli puk na svých holích, ale při občasných akcích byly hostující střely nebezpečnější. V 8. minutě Vondráček využil přesilovku střelou z kruhů, ale těsně před tím sudí odpískal údajné posunutí brány. K navrácení branky do správné polohy rozhodčími však nedošlo a ani nemohlo dojít, protože branka byla ve správném postavení. A tak Vlašimským zůstal důvod neuznání branky utajen. Co se nepovedlo při první početní výhodě, povedlo se při druhé přesilovce. Po přihrávce Holady a Slaniny se kotouč dostal před bránu k Matějkovi a ten přehodil beton domácího gólmana - 0:1. Z vedení se hosté neradovali dlouho, po dvaceti vteřinách našel skulinku nad Kolandovým ramenem Pánek a bylo srovnáno. Několika dobrými zákroky pak Kolanda své spoluhráče podržel a i pro královedvorského brankáře připravili Rytíři několik nepříjemných střel.

Zkraje druhé třetiny se při střetu s protihráčem zranil kapitán Vlašimi Kucharčík a musel ze zápasu později odstoupit. Domácí pak několikrát prověřili Kolandovu pozornost, ale nakonec to byl opět Pavlů, kdo lovil puk ze své sítě. Vondráček ve středním pásmu vypíchl Špačkovi puk, kotouč si převzal Dušek a svůj únik proměnil ve vedoucí branku - 1:2. Netrvalo ani dvě minuty a Králův Dvůr zásluhou Krause potrestal Holadův faul a srovnal na 2:2. Na gól dokázali hosté vzápětí odpovědět. Po buly v útočném pásmu vybojovali kotouč Slanina s Burdou, ten se dostal k Matějkovi, který zůstal nepokrytý před domácí bránou - 2:3. Poté měl hned dvakrát příležitost navýšit vedení Burda, ale v obou soubojích vyhrál domácí brankář Pavlů. Ve 37. minutě nešťastně zasáhla Holadova hokejka Vlčka v obličeji a bylo z toho čtyřminutové vlašimské oslabení. V něm se do tutové šance dostal Martin Kakos po Duškově přihrávce, ale netrefil zcela odkrytou branku. Po tomto selhání se domácí dostali do vlašimského pásma a Novákova střela od modré znamenala 15 sekund před druhou sirénou vyrovnání 3:3.

Z kabin se oba celky vrátily útočně naladěny a oba gólmani měli plné ruce práce. Ve 49. minutě se opět radovali Rytíři z Herwigova gólu, ale hlavní sudí opět branku neuznal. Pravděpodobně pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a za Kolandovými zády dokonce dvakrát zvonila tyč jeho brankové konstrukce. Další pokus o překonání brankáře Pavlů ani napotřetí nevyšel Burdovi. Tři minuty před koncem se nechal zbytečně vyloučit Holada a domácí kapitán Vejvoda v 59. minutě přidal vítězný gól - 4:3. V poslední minutě byl vyloučen domácí Tuček a Rytíři zkusili hru šest na čtyři. Při ní se dostali kousek ke gólu, ale puk za brankovou čáru nedostali.

„První dvě třetiny byly z naší strany odehrané dobře, jen škoda, že jsme déle neudrželi jednobranková vedení a hned domácí vyrovnali. Zlom asi nastal při vedení 3:2, když jsme netrefili prázdnou branku, naopak patnáct vteřin před koncem druhé třetiny dostali gól. Ve třetí třetině jsme předvedli katastrofální výkon, za který jsme si nezasloužili bodovat. Domácí byli lepší, důraznější, my jsme naopak přestali bruslit a navíc se nám zranil důležitý hráč David Kucharčík, který dokáže strhnout mužstvo. Branková konstrukce nám zvonila jako v kostele a mohli jsme být rádi, že jsme prohráli jenom 3:4. Jen nevíme, proč nám nebyly uznány dva góly," dodal k utkání asistent trenéra Vlašimi Karel Dýcka.

Branky a nahrávky: 11. Pánek (Kardoš), 33. Kraus (Novák, Vlček), 40. Novák (Veber, Podlešák), 59. Vejvoda (Podlešák, Pánek) – 10. Matějka (Slanina, Holada), 32. Dušek (Vondráček), 34. Matějka (Burda, Slanina). Rozhodčí: Doubek. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. Diváci: 71. Třetiny: 1:1, 2:2, 1:0. Vlašim: Kolanda – Horálek, Vondráček, Holada, V. Pessr (28. Michal Kakos) – Matějka, Kucharčík, Slanina, – Martin Kakos, Dušek, Burda – Jaeger (28. Herwig).

Následující kolo se vlašimští Rytíři po dlouhé domácí pauze konečně představí doma! V sobotu 21. listopadu od 17:30 přivítají na svém ledě tým HC Junior Mělník – vítěz loňské základní části. Před střetnutím bude uctěna památka, v dubnu tragicky zesnulého, Ladislava Ptáčka, jenž byl dlouholetým hráčem Vlašimi a později asistentem trenéra u A-týmu. Výtěžek ze vstupného bude vedením klubu věnován pozůstalé manželce s dětmi. Cena vstupného utkání bude 50 korun. Při zápase se navíc uskuteční rozloučení s kariérou dvou bývalých hráčů A-týmu Vlašimi.

TOMÁŠ VONDRÁČEK