Psal se rok 1986 a do Jihlavy z Benešova na zkušenou odchází za hokejovou kariérou Richard Adam, a jak víme, podařilo se mu v dospělém hokeji prosadit. Z Benešova vozil do kabiny Jihlavy kazety s muzikou kapely Keks, písně se v kabině usadily a hokejisté je v Jihlavě znají…

V roce 2010 se na koncertu Keks na Monínci objevili dva bývalí hokejisté Jihlavy. Loni v prosinci přišli na nápad uspořádat tento zápas. Na straně hostů z Jihlavy celá řada hokejistů ověnčených velikými úspěchy v tomto sportu a na straně domácích přehlídka odchovanců, kteří nejen první krůčky na ledě spojili s hokejem v Benešově.

Od 14 hodin bude připraven program na travnatých plochách u zimního stadionu. Mezi třetinami zpestří program malé naděje benešovského hokeje vzájemným utkáním.
Kluci z Benešova odehrají utkání v dresech určených jen pro toto utkání a ty poté půjdou do internetové dražby ve prospěch nevidomé Emičky Boučkové, jejíž maminka přesně určí, na jaký účel půjdou finanční prostředky z prodeje dresů.

HC Dukla Jihlava: Lukáš Sáblík, Richard Adam, Viktor Ujčík, Roman Mejzlík, Daniel Hodek, Kolda Josef, Karel Dvořák, Jiří Poukar , Milan Chalupa, Jiří Cihlář, Oldřich Bakus, Karel Horáček. 

HC Lev Benešov: Daniel Svoboda , Martin Hořejší, Martin Altrichter, Radek Procházka, Martin Votruba, Michal Kaňka, Ivan Bartůšek, Honza Srdínko, Richard Adam, Pavel Dvořák, Jiří Kahoun, Václav Eiselt, Martin Dejdar, Karel Hlaváček, Jiří Holšán, Milan Malknecht, Petr Lehotský.

MARTINA VACHTLOVÁ