Hosté Rytíře hned v prvních vteřinách utkání zaskočili bleskovou akcí a Holánek se hned v bráně zahřál. Záhy si domácí vyzkoušeli první přesilovku zápasu, ale byla z jejich strany jalová. V 5. minutě se již mohli fanoušci radovat. Domácí využili rychlé akce po vhazování v útočném pásmu.

Puk se přesunul od Soukupa k Trpišovskému a jeho přihrávku zpoza brány Svoboda jen hokejkou nasměroval za Jelínkova záda. Dobrý pohyb Slabého mladšího a Herwiga domácím v následujících minutách přihrál další početní výhody, využít je však nedokázali. Protože se neprosadili ani Tvrdík, ani Kronus, šlo se do kabin s hubeným náskokem Rytířů.

Prořídlé obranné řady doplnili od druhé třetiny Herwig s Matějkou. Chvíli však trvalo, než se rozhozené pětky srovnaly. Toho využili Sršni a téměř soupeře nepustili přes střední pásmo na několik minut. Ve 27. minutě ovšem hostující obrana zachybovala. Trpišovskému se podařilo na útočné modré získat kotouč a Soukup se po jeho nahrávce nemýlil.

Za necelé dvě minuty radost na tváři domácích fandů opadla. V oslabení vlašimských se srazili dva jejich hráči, Švejda se zmocnil puku a přesnou střelou pokořil Holánka. Blízko vyrovnání pak byl Javůrek, jehož pokus vytěsnil gólman Holánek i s pomocí tyčky do ochranné sítě.

Ilustrační foto.
Poděbrady připravily Rytířům horkou lázeň

Do třetí třetiny nastoupili Rytíři s cílem uhájit nepatrný náskok, kutnohorští zase cítili, že body jsou na dosah. Jejich snahu o vyrovnání naboural únik Říhy se Soukupem, po němž druhý jmenovaný v čase 46:09 upravil na 3:1. Vzápětí po faulu Havelky mohli hrát 4 minuty přesilovku, zbytečný nedovolený zákrok domácích z ní však podstatnou část ukrojil.

Další početní výhoda pro tým z Kutné Hory už gól přinesla a Rudolfský pět minut před koncem třetiny vykřesal pro Sršně poslední naději. Rytíři se ale kolem Holánka semknuli a ani při kutnohorské power-play o body nepřišli.

Další kolo odehraje Vlašim v sobotu 15. prosince od 17.30 hodin na ledě HC Junior Mělník. Poslední zápas v tomto roce se ale Rytíři opět představí doma. V neděli 23. prosince budou jejich soupeřem od 17.30 hodin Neratovice.

HC Rytíři Vlašim - SK Sršni Kutná Hora 3:2

Branky a nahrávky: 5. Svoboda (Trpišovský, Soukup), 28. Soukup (Trpišovský), 47. Soukup (Říha), – 30. Švejda, 55. Rudolfský (Švejda, Dytrych). Rozhodčí: Hruška – Kálal, Frühauf. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:2. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1.

Vlašim: M. Holánek (Kalina) – Pessr J., Drahoš, Pessr V., Říha, – Matějka, Kucharčík, Slanina – Slabý ml., Herwig, Kronus – Burda, Soukup, Trpišovský – Čanda, Svoboda.

David Turek, Tomáš Vondráček

Ilustrační foto
Kat Jedlička! Uhrál sedm bodů