Po výhře v Mělníku, před který se dostali na čelo Krajské ligy, již chtějí Lvi pozici udržet, což jim zaručí výhry doma s Královým Dvorem, v Čáslavi (pátá celkově, druhá ve skupině) a doma derby s Vlašimí. „Chceme poslední tři zápasy vyhrát a vydržet v čele tabulky. Potom bychom si rádi zahráli v play off s Vlašimí,“ má jasno trenér Benešova Pavel Dvořák před závěrem základní části.

To se mu klidně může splnit. O první místo ve skupině s největší pravděpodobností Benešov nepřijde, druhá bude asi Čáslav, třetí Velké Popovice o čtvrtém celku ve skupině se rozhodne mezi Vlašimí a béčkem Mladé Boleslavi. „S Vlašimí by byl stadion vyprodaný a derby by mělo náboj i pro lidi. Boleslav nechci,“ vyznal se kouč Benešova, jenž si ale nepřeje, aby se o postupu Vlašimi do play off rozhodovalo v posledním, společném zápase v sobotu 17. února od 17 hodin v Benešově.

O MALOU ŠANCI CHTĚJÍ RYTÍŘI ZABOJOVAT

Rytíři z Vlašimi jsou v boji o čtvrté postupové místo ve skupině (jinak celkově desátí), na tom v současnosti o tři body hůř než béčko Mladé Boleslavi (a ještě mají horší vzájemné zápasy 3:7 a 5:4). V posledních kolech je čeká doma osmé Slaný (v sobotu od 17:30), sedmé Velké Popovice a na závěr nastoupí u lídra v Benešově. „Nic nevzdáváme a budeme bojovat. Vím, že to bude hodně těžké, ale každý zápas začíná 0:0,“ má jasno asistent trenéra Vlašimi Stanislav Veselý.

Podobně smýšlí i obránce Tomáš Vondráček, i když je skeptičtější. „Podle toho, jak se vyvíjí sezona, tak jsme rádi, že jsme se zachránili. To, že máme šanci na play off, je pro nás bonus,“ říká vlašimský hráč, přesto neskládá s týmem zbraně: „I když je ale šance malá, tak o ní zabojujeme. Musíme ale porazit doma Slaný a Velké Popovice, což nebude snadné. Pak uvidíme, jaká bude situace před derby. To budu chtít vyhrát, i kdyby už o nic nešlo.“

Brusle. Ilustrační foto
KRÁTCE: Na stadionech se stále bruslí
Ilustrační foto
Kam za sportem na Benešovsku