Tentokrát se bude znovu hrát pro děti, od září roku 2014, kdy tato tradice vznikla, půjde již o šestý takový zápas. A předchozích pět bylo vždy vítězných! Tentokrát jde o nedělní duel s Pardubicemi, který začíná v 15 hodin. Volnou vstupenku mohou děti do 145 cm získat naprosto jednoduchým způsobem - tak, že v Zákaznickém centru v O2 areně odevzdají obrázek se sparťanskou tématikou.

Vůbec poprvé se dětské utkání uskutečnilo na podzim 2014. Na konci září přivítali sparťané Olomouc a před zraky více než 550 malých nadšenců si odvezla porážku 1:3. Nikdo nejspíš netušil, že Sparta tímto odstartovala vítěznou sérii. Z výhry se totiž radovala i v dalším dětském utkání s Pardubicemi a ve třetím dětském duelu minulé sezony porazila po prodloužení Zlín.

Aktuální duel s Pardubicemi je už třetím dětským zápasem v této sezoně. V tom prvním změřila Sparta síly s Třincem, který po ofenzivní hitparádě zdolala 7:5. Dramatické a pohledné utkání přinesl i souboj s Libercem, jenž si v lednu odvezl z O2 areny porážku 2:5. Právě na Bílé Tygry zavítalo více než 1300 malých fanoušků Sparty, kteří potvrdili stoupající zájem této akce.

„Dětské zápasy se pro nás stávají tradicí. Základna nejmenších fandů je pro Spartu velmi důležitá a chceme jim kromě samotného zápasu nabídnout i bohatý doprovodný program. Nejdůležitější je, aby děti odcházely ze zápasu s pozitivním zážitkem," uvedl Tomáš Zetek, tiskový mluvčí klubu. O pozitivním vlivu akce hovoří i stoupající zájem a účast malých fandů.

Těch zavítalo na první utkání více než 550 a v posledním dětském duelu s Libercem už jich na tribunách bylo více než 1300. Děti se kromě toho zúčastnily také bohatého programu na střeše Galerie Harfa, kde už několik hodin před úvodním buly probíhá doprovodný program. Velkým tahákem pro děti je maskot Sparťák i další aktivity související se samotným zápasem. „V dětských zápasech bude chtít Sparta pokračovat i v následujících sezonách," dodává Zetek.

Doprovodný program odstartuje v Galerii Harfa již od 12.30 hodin. U východu k O2 areně bude skákací hrad, koutek pro děti plný písniček nebo také turnaje v hokeji na Xbox one nebo Stiga hokej.

Dětská utkání Sparty
28. září 2014 Sparta - Olomouc 3:1
23. listopadu 2014 Sparta - Pardubice 4:2
15. února 2015 Sparta - Zlín 7:6 po pr.
11. října 2015 Sparta - Třinec 7:5
3. ledna 2016 Sparta - Liberec 5:2
28. února 2016 Sparta - Pardubice ???