Černošice – HC LEV Benešov 4:3 (0:1, 3:0, 1:2)

Už před začátkem museli hosté řešit problém. „Při rozbruslení se zranil Koťas (Kotýnek). Puk oražený od tyčky ho trefil do pusy a s roztrženým rtem musel jet do nemocnice na šití,“ posteskl si kouč Benešova. 

V první třetině se hrál kvalitní hokej, ale skóre se měnilo až v závěru, když dostal hosty do vedení Kaňka.

Ve druhé části ale přišel mezi 28. – 31. minutou kolaps Benešova, když inkasoval tři slepené branky. „Kluci tvrdili, že vyrovnávací gól nebyl,“ posteskl si kouč Benešova a podotkl k dalším dvěma gólům: „Padly po našich chybách v obraně.“

Za začátku třetí třetiny musel odstoupit obránce hostů Burian. „Prasknul mu kus plastu na noži,“ vysvětlil Pavel Dvořák odstoupení obránce, kterého v minulém zápase velmi chválil.

A tak dohrávali hosté jen o čtyřech becích. Přesto Benešovští dvěma rychlými slepenými góly Holeše a Duška stav srovnali.

Jenže tři minuty před koncem zbytečně fauloval Polesný a domácí v závěru přesilovky vsítili čtvrtý, rozhodující gól. Ani power play hostům nepomohla.

„Bojovnost a snahu nemůžu mužstvu upřít. Vše se ale odvíjí od soupeře a ten hrál dobře, jednoduše na brejky. Domácí nahazovali puky o mantinel a zajížděli za naše hráče. Sice jsem na to upozorňoval, ale hrajeme s tím, co máme. Kdyby kluci měli navíc, tak nehrají kraj,“ měl jasno Pavel Dvořák a poznamenal: „Čekal jsem od Černošic víc, protože umí hrát líp. Měl jsem z nich před zápasem vítr, ale pokud bychom hráli v plné sestavě, tak je porazíme.“

Branky a nahrávky: 28. Veselý (Mráz, Jobek), 29. Pulkrab (Formánek, Krudenc), 31. Červený (Šalamoun, Sem), 58. Šalamoun – 20. Kaňka (Formánek), 47. Holeš (Dušek, Stejskal), 49. Dušek (Kaňka).

HC LEV Benešov: Štěpánek – Rittig, Burian, Šmicr, Stejskal, Korvas, Bursík – Kaňka, Holeš, Starec – Polesný, Mrva, Kočí – Formánek, Dušek, Janák.

V sobotu 16. prosince přivítá Benešov od 17 hodin Neratovice. „Hrají tvrdě, což by nám mohlo vyhovovat,“ říká trenér Benešova.