V jakém stavu jste našel tým po předchůdci Karlu Dýckovi?

Jádro týmu, které bylo doplněno mladými hráči, zůstalo.

Na co jste se v letní přípravě zaměřil?

Protože znám kvalitu mužstev krajské ligy, tak vím, že důležitým faktorem bude důsledná obranná hra, na což jsem klad důraz. Samozřejmě, že pozadu nezůstaly ani útočné činnosti.

Jaký byl přístup hráčů k tréninkům a přípravným zápasům?

S přístupem hráčů k přípravě jsem byl spokojen. Je potřeba si uvědomit, že všichni naši hráči pracují a kvůli tomu nemůže mít každý stoprocentní účast. K tomu i zranění a nemoci. Bohužel se to i promítlo do sestav v přípravných zápasech. Ani do jednoho jsme nenastoupili v sestavě, jakou bych si představoval. Ale jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. Příležitost proto dostali i hráči, kteří přešli do kategorie dospělých a skok z krajské juniorky do KLM je velký. Přesto to, co jim chybělo hokejově, dohnali bojovností.

Jak se změnil kádr mužstva?

Horálek skončil z pracovních důvodů a Dušek odešel do Benešova. Mužstvo se doplnilo mladými hráči, kteří hráli extraligu a ligu juniorů.

Co říkáte novému modelu Krajské ligy?

Myslím si, že tento model posune úroveň KLM výše. Skupiny jsou poskládané tak, aby se hrála divácky atraktivní regionální derby, a boj o čtyři postupová místa do play off, bude velmi těžký.

Jak se těšíte na derby s Benešovem, které zažijete poprvé?

Obě derby jsem v loňské sezóně zažil jako divák. Musím říct, že atmosféra byla na stadionech vynikající. Je dobře, že je o soutěž zájem a fanoušci chodí podpořit svůj tým. Samozřejmě, že je rozdíl se na zápasy dívat z hlediště, nebo stát na střídačce. Benešov má kvalitní mužstvo a oba zápasy budou velmi těžké. O přestávce derby dostanou na ledě příležitost začínající hokejisté. Pro ně je to určitě povzbuzení v jejich další sportovní činnosti, velký zážitek a diváci naopak vidí, jak se trenéři mládeže snaží, malé hráče, co nejlépe naučit hrát hokej.

Co je vaším cílem do sezony?

O čtyři postupová místa bude hrát osm kvalitních mužstev. S postupem do play off bych tak byl velmi spokojen. Samozřejmě vše navíc, by byla pověstná třešnička na dortu.