RAKOVNÍK – BENEŠOV 6:4

V 5. minutě se zadřilo první lajně hostí. Starec postrčil puk za bránu Holešovi, ten přihrál před brankou volnému Kočímu, který nadvakrát překonal domácího brankáře Pospíšila. Vzápětí bylo srovnáno. Na trestnou lavici si šel odpočinout hostující Štětina a domácí využili přesilovou hru za necelých třicet vteřin. Vyskočil nahrál do jízdy Kounovskému a ten nedal Štěpánkovi šanci. Za čtyři minuty otočil Rakovník stav. Fedoročko hákoval domácího útočníka a jeho faul potrestali domácí tentokrát za rovnou minutu. Režisér domácích přesilových her Vyskočil nabil Královi a ten uklidil puk mimo dosah hostujícího brankáře do branky. Do konce první třetiny se již skóre neměnilo a tak Benešov musel od druhé periody nahánět jednobrankové manko.
Jako správný kapitán šel modrožlutým příkladem Lukáš Holánek. Sám si vybojoval v rohu puk, protlačil se před branku domácích a nad ramenem Pospíšila srovnal stav utkání na 2:2. Domácí to spíše rozhněvalo, než aby je to ochromilo. Dvěma góly v rychlém sledu odskočili hostům do pohodlného vedení. Nejprve Klaus krkolomně lobem překonal hostujícího brankáře. Následně po Bursíkově vyloučení trvalo tentokrát Rakovníku dvacet vteřin, než využil další přesilovku. Po ose Vyskočil, Mikeš zakončoval Král do prázdné branky. Jak rychle Rakovník vedení nabyl, tak rychle ho i ztratil. Agilní Holánek vybojoval puk za brankou a servíroval na zlatém podnose Kucharčíkovi, který umístil svou střelu mimo dosah domácího brankáře. Za minutu se celá akce opakovala jako přes kopírák. Holánkem vybojovaný puk se odrazil do prostoru mezi kruhy a Kucharčík se napodruhé dočkal gólové radosti, když Pospíšila překonal utěšenou střelou pod vyrážečku. Benešovští byli na koni. Lépe bruslili, kombinovali a měli šance. Až do té doby, než přišlo oslabení. Janák hákoval unikajícího útočníka domácích a byl vyloučen na dvě minuty. Už to vypadalo, že si poprvé v zápase hostující hráč odsedí celé dvě minuty, když Vyskočil vymyslel akci, na jejímž konci si střelu Ságnera srazili hostující obránci sami do vlastní branky - 5:4.

V třetí třetině nejprve Benešov přečkal dvě oslabení, což se mu podařilo poprvé v utkání. Následně vrhl všechny síly do útoku. Přes veškerou snahu se hostům nepodařilo překonat domácího brankáře. Únik dvou na jednoho vyřešil Holánek střelou a dojíždějící Hynek dorážel do výborně položeného Pospíšila. Aktivní Holánek pálil jen do lapačky domácího brankáře. A duo Starec, Kočí také nemělo štěstí při dobývání klece Rakovníka. A tak přišel pověstný hřebíček do snahy za vyrovnáním stavu. Chvojka nahrál Václavu Klausovi a jmenovec bývalého prezidenta završil benešovský zmar.

Branky a nahrávky: 6. Kounovský (Vyskočil), 10. Král (Vyskočil), 24. Klaus (Ambrož), 25. Král (Mikeš, Vyskočil), 38. Ságner (Vyskočil, Mikeš), 56. Klaus (Chvojka) – 5. Kočí (Holeš, Starec), 23. Holánek, 28. Kucharčík (Holánek), 29. Kucharčík (Holánek). Vyloučení: 6:7. Využití: 4:0. Třetiny: 2:1, 3:3, 1:0.

HC Lev Benešov: Štěpánek – Šmicr, Císař, Kotýnek, Rod, Bursík, Šobíšek – Starec, Kočí, Holeš – Janák, Fedoročko, Štětina – Hynek A, Holánek, Kucharčík – Mrva. Trenér: Sládek.

MICHAL HOLEŠ