BENEŠOV – JESENICE 4:3 SN

V první třetině byl gólová jen 15. minuta, na začátku dostal hosty do vedení M. Protivný, ale vzápětí srovnal Starec. Ve druhé třetině se domácí zlepšili a dvěma góly Holánka a Janáka strhli vedení na svou stranu. Jenže druhou část špatně dohráli, když v poslední vteřině snížil Kristek. Ve třetí části již směřovali domácí k výhře, jenže opět nezvládli závěr. Ve vlastní přesilovce upadl na modré při střele Šmicr a Rovný sólo zakončil vyrovnáním. V nájezdech to bylo po třech sériích 1:1, poté si vzal slovo benešovský střelec Janák, další dva nájezdy proměnil, a tak bonusový bod patřil Benešovu.

„Opět nejsem spokojený, a že jsme nevyhráli v normální hrací době je pro mě zklamáním. Vedli jsme 3:1 a po hrubých individuálních chybách jsme dostali góly, třetí po sóle dvě minuty před koncem při naší přesilovce, když obránce Šmicr promáchl puk na modré a posadil se na zadek. První dva góly zavinil hrubými chybami obránce Varačka. Díky Petru Janákovi jsme vyhráli na nájezdy. Ztratili jsme zbytečně bod, měli jsme více šancí, vždyť jen Hynek jel pětkrát sám na brankáře. Náš gólman Uhlík chytal dobře a za góly nemohl," zlobil se po utkání trenér Benešova František Sládek.

Branky: 15. Starec (Kočí), 25. Holánek (Holeš), 37. Janák (Holeš), rozh. nájezd Janák – 15. M. Protivný, 40. Kristek (Christov), 58. Rovný. Vyloučení: 8:8 + J. Protivný 5 + 20 minut. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Třetiny: 1:1, 2:1, 0:1 – 1:0.

Benešov: Uhlík – Rod, Císař, Šmicr, Janáč, Varačka, Kotýnek – Kočí, Tichý, Starec – Holánek, Hynek, Holeš – Bursík, Janák, Štětina.

VLAŠIM – VELKÉ POPOVICE 4:3 SN

Úvod vyšel lépe hostům. Ve 4. minutě se i díky šťastnému odrazu puku do prázdné klece trefil Lucker a vzápětí přidal z přesilovky druhý gól Freisler. Vlašimský Kucharčík ale rychle odpověděl – 1:2. Rytíři se sice občas dostávali do šancí, ale více práce měl výborně chytající Holánek, na kterého si nepřišel ani nadvakrát Vacek. Konec první části okořenila drobná šarvátka u branky hostí.

Úvod druhé třetiny přinesl několik akcí, ale Kočí ani Matějka Lorence nepřekonali. Pak hosté proměnili přesilovku Mockovou ranou od modré. Následně Rytíři ohrožovali popovickou svatyni, ale Lorenc odolal. Až ve 36. minutě ho překvapil při přesilovce sklepnutím kotouče ze vzduchu Matějka. Vlašim zvýšila aktivitu, ale Burdův průnik ani Kucharčíkova teč už skóre nezměnily.

Ve třetí části dostáli Rytíři svému jménu. Zatlačili Popovické do defenzivy a ve 46. minutě vyrovnali. Vondráček nahodil puk za branku a po Kočího přihrávce vyrovnával do poodkryté klece Dušek. Následně se hrál atraktivní hokej plný šancí převážně na domácí straně. Popovice zahrozili jen při přesilové hře, ale výtečný Holánek domácí podržel. Ke konci nepřekonali Lorence Michal Kakos ani Kočí. V samostatných nájezdech hosté nenašli skulinku mezi Holánkovými betony, naopak Kočí a Jaeger nezaváhali a tak se Rytíři radovali z druhého bodu.

„Jsme s Martinem Slabým spokojeni s výsledkem i s předvedenou hrou. Sice máme ještě rezervy, ale už se to blíží, k tomu, co chceme hrát. První třetinu jsme zaspali, soupeř měl více šancí a dal dva góly. Od poloviny druhé třetiny jsme byli rovnocenným soupeřem a ve třetí třetině lepším mužstvem. Klobouk dolů před klukama, že jsme vyrovnali nepříznivý stav 1:3 a mohli dokonce vyhrát již v základní hrací době a ne až po nájezdech. Popovice budou jedním z nejlepších mužstev v soutěži, mají šikovné, mladé hokejisty. Kluky za výkon chválíme," měl radost asistent trenéra Vlašimi Karel Dýcka. 

Branky a nahrávky: 3. Lucker (Vacek, Kukačka), 6. Freisler (Paris, Braniš), 24. Mocek (Bílek, Kastner) – 7. Kucharčík (Matějka), 36. Matějka (Slanina), 46. Dušek (Kočí, Vondráček), rozh. nájezd Kočí. Rozhodčí: Hruška. Vyloučení: 9:6, navíc Jaeger (V) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 273. Třetiny: 1:2, 1:1, 1:0 – 1:0.

Vlašim: Holánek – Martin Kakos, Vondráček, Michal Kakos, Gut, J. Pessr, Horálek – Matějka, Kucharčík, Slanina – Kočí, Burda, Jaeger – Dušek.

TOMÁŠ VONDRÁČEK