BENEŠOV - VELKÉ POPOVICE 4:4

Po první třetině by na Benešov nevsadil nikdo ani korunu. Domácí se sice snažili střílet, ale gólman Lorenc jejich pokusy kryl, a když už udělal chybu a puk mu vypadl a zůstal trčet v brankovišti, nebyl žádný Lev na blízku. To hosté, když nastartovali své motory, tak je jen těžko domácí chytali. A tak se stalo, že po parádní spolupráci Culka s Vackem dokončené do prázdné branky, přesilovkové dělovce Nejedlého od modré a střele Chocholy z otočky, získali Kozlové tříbrankové vedení.

Druhá třetina pokračovala v podobném duchu. V úvodu vychytal Uhlík Zuckera z trestného střílení, aby vzápětí v obrovské šanci Holánek na druhé straně trefil tyč prázdné branky. Následně mohli pohnout stavem oba týmy, ale povedlo se opět hostům ve 33. minutě Moravcovi do prázdné svatyně po přihrávce Žohy zpoza branky – 0:4. Domácí byli zralí na ručník, zvláště, když osamocené Holánka a Sládka vychytal Lorenc. Po zlomu do druhé poloviny zápasu se hra přiostřila a rozhodčí Kučera začal vylučovat, někdy až na pokyn rozbouřených obou laviček nebo diváků a začal se do zápasu zamotávat. Vše vyvrcholilo rvačkou v závěru třetiny, kterou vyvolal domácí Holeš. Následně byli Holeš a Stejskal (naskočil ze střídačky) vyloučeni společně s hostujícím Branišem do konce zápasu. Padly i další tresty. „Úmyslně jsme poslali Stejskala na led z lavičky, aby se popral a zkusili jsme tím změnit ráz zápasu. Věděli jsme, že dostane trest do konce zápasu, ale už nebylo kam uhýbat a co ztratit," dodal ke rvačce Pavel Dvořák a odtajnil, co říkal hráčům o přestávce mezi druhou a třetí třetinou: „Hráčům řekli to samé, co před zápasem, aby chodili důrazně do branky, z každé pozice stříleli, hráli jednoduchý agresivní hokej, bruslili a pomáhali si. Nechtěli jsme zápas už vypustit."

Risk nakonec Benešovu vyšel, ač se to zdálo nemožné. Domácí na začátku třetího dějství využili přesilovku čtyři na tři Fedoročkem. Vzápětí přišlo další vyloučení hostů, které rychle potrestal Babický, a domácí byli na koni. Diváci je začali hnát do útoku a to se vyplatilo, když Sládek po přihrávce Holánka a Babický po chybě brankáře, slepenými góly během 44 vteřin, v 52. minutě srovnali na 4:4. Závěr byl hektický, ale nikdo již vítěznou branku nedal.

„Byli jsme lepší devadesát procent zápasu. V první třetině jsme moc chtěli, ale soupeř má strašně šikovný mančaft, který hrál do brejků, které umí zakončit, což se mu podařilo třikrát. Po dvou třetinách jsme nechtěli zápas vypustit a pošetřit síly na neděli. Pokud bychom ale nedali góly v přesilovkách, asi bychom k tomu přistoupili a dohráli zápas se ctí. Byl to risk, ale vyšel a velký dík patří klukům, kteří nechali na ledě všechno. Věřil jsem, že dáme i pátý gól, hlavně Hynek, kterému chybělo dvacet čísel," dodal po zápas trenér Dvořák a dodal k odvetě: „Chceme vyhrát nebo uhrát minimálně remízu. Soupeř, protože je první, bude pod tlakem a my nemáme co ztratit."

Branky a asistence: 41. Fedoročko (Holánek), 43. Babický (Holánek), 51. Sládek (Holánek), 52. Babický (Starec). Rozhodčí: Kučera – Větrovský, Čajan. Vyloučení: 9:8 + Stejskal, Holeš (Bn), Braniš (VP) 5 + do konce utkání, Bursík (Bn), Bícha (VP) 2 + 2 + 10 minut, Toman, Moravec (oba VP) 2 + 2. Využití: 2:1. Diváci: 500. Třetiny: 0:3, 0:1, 4:0.

Benešov: Uhlík – Bursík, Císař, Kotýnek, Stejskal, Šmicr, Šobíšek – Holeš, Fedoročko, Janák – Holánek, Kočí, Sládek – Babický, Hynek, Starec.