HC LEV Benešov - HC Příbram 5:3 (2:3, 1:0, 2:0)

Start do utkání měli domácí úžasný. První střídání třetí formace přetavil v branku po nahrávce Holeše Fedoročko, který prostřelil hostujícího brankáře. Hned v dalším střídání si první formace vytvořila tlak a po faulu příbramského obránce využil přesilovou hru Holánek, kterému nabil do střelecké pozice Starec. To bylo však na dlouho dobu od Benešovských vše. Iniciativu pomalu přebírala Příbram a dočkala se i vyrovnání. Nejprve Šmejkal snížil a posléze z dorážky vyrovnal Grubner. To vše v rozmezí tří minut, a tak v desáté minutě svítil na světelné tabuli nerozhodný stav. Modrožlutým se pořádně nedařilo ohrozit branku Příbrami a tři minuty před koncem první třetiny je potrestal Hlaváč - 2:3.

Lvi se trápili až do poloviny utkání, kdy opět zafungovala spolupráce Holeš - Fedoročko a benešovský útočník zasunul kotouč za Škutu potřetí. Navrch však domácí neměli, hra byla stále vyrovnaná a opora modrožlutých v domácí bráně Štěpánek opět předváděl výborný výkon. Jeden ze spektakulárních zákroků předvedl proti příbramskému Kadičovi, kdy se roztáhl na brankovišti jako pavouk a vyrážečkou vyrazil puk, který již mířil do odkryté klece.

Domácí si pomohli přesilovkami. Sérii vyloučení hostů utnul Kočí, který ujel do samostatného úniku a hostujícímu brankáři střelou pod vyrážečku nedal šanci. Za deset minut to bylo již o dvě branky. Střelu tahem Korvase výborně zaclonili benešovští útočníci a Škuta viděl puk až v brance.

Jak to ale umí snad jen Benešovští, komplikace na sebe nenechaly dlouho čekat. Sudí Pokorný začal posílat domácí na trestnou lavici více, než na střídačku a hosté se dostali do hry. Velký tlak, který si vytvořili však zlikvidoval Štěpánek společně s obětavou obranou domácích a Benešov si připsal další tři body do tabulky.

„Po velmi povedeném začátku, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení, jsme z nepochopitelného důvodu úplně přestali hrát svoji hru. Tím jsme dovolili soupeři přechod do rychlých brejků, které trestal. Druhá třetina nás stála spoustu sil, abychom zápas vyrovnali. Ve třetí třetině jsme strhli vedení na svou stranu a zápas kontrolovali. Škoda zbytečných vyloučení, které hru rozkouskovaly. Byl to těžký zápas, Příbram určitě nepatří na pozice, kde se nyní nachází (poslední). Opět velkou pochvalu zaslouží brankář Štěpánek, který nás v důležitých momentech podržel," dodal po zápase trenér Benešova Pavel Dvořák.

Branky a asistence: 3. Fedoročko (Holeš), 3. Holánek (Starec, Sládek), 30. Fedoročko (Holeš), 43. Kočí (Babický), 54. Korvas (Kočí) - 7. Šmejkal (Hlinka), 9. Grubner (Císař, 17. Hlaváč (Beneš, Matouš). Vyloučení: 11:9. Využití: 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3. Diváci: 180.

HC LEV Benešov: Štěpánek - Burian, Korvas, Bursík, Šobíšek, Kotýnek, Císař - Sládek, Holánek, Starec - Polesný, Kočí, Babický - Mrva, Fedoročko, Holeš.

HC Rytíři Vlašim - HK Králův Dvůr 2:6 (0:4, 0:1, 2:1)

Do utkání vstoupili domácí s chutí a hned také prověřili pozornost brankáře Pavlů. Ve druhé minutě ale přišlo první vlašimské vyloučení, které za deset vteřin potrestal Šnaidauf, když si kotouč za svého brankáře srazil Smutný. Vzápětí po buly rozezvučel tyčku Tolkner a po chvíli signalizoval hlavní sudí Hornáček další trest pro domácí. A že rozhodčí nasadil hodně přísný metr pocítili Rytíři za další půlminutu, kdy je poslal do třech za letmý kontakt s protihráčem. Hosté šanci samozřejmě využili a ve 4. minutě to bylo 0:2, když se trefil Vodička. Rozhozené Rytíře dorazil v 7. minutě gól ve vlastní přesilovce, opět z hole Vodičky. Příkladné gesto fair play pak předvedl v oslabení Jan Pessr. Rozhodčímu chystajícímu se vyloučit protihráče přiznal, že ho soupeřova hokejka v obličeji nezasáhla. Šancí na snížení stavu měli domácí několik, ale všechny pokusy pokryl Pavlů. A tak místo vstřelení kontaktní branky v závěru inkasovali čtvrtý gól po střele Pánka, který přesně vymetl růžek branky - 0:4.

Druhou třetinu začali Vlašimští s několika změnami v sestavě. To přineslo oživení, dokázali si občas vytvářet tlak, klec hostujícího gólmana pro ně zůstala zakletá. V polovině zápasu, opět po přísném vyloučení, šli domácí do čtyř a Vodička přesilovku využil a završil tím hattrick - 0:5. Nadále domácí zaměstnávali královodvorského brankáře, ten však stejně jako Holánek v domácí bráně, nátlaku odolával. Minutu před koncem druhé periody opět úřadovala píšťalka hlavního arbitra. Pessr dojel puk vyhozený hosty na zakázané uvolnění a po odpískání do něj ještě klepnul hokejkou. Za to si překvapivě vykoledoval osobní dvouminutový trest. Martin Kakos, který situaci přijel k hlavnímu řešit, vyfasoval rovněž dvouminutový osobní trest a aby toho nebylo málo, vyfasoval v ten samý čas další osobní trest na 10 minut.

Do poslední třetiny nastoupili domácí se třemi muži v poli. Sotva přečkali jedno oslabení, čekalo je další a po minutě opět dvojnásobné. Holánek v bráně statečně odolával, ale vteřinu před vypršením trestu inkasoval pošesté, tentokrát se trefil Tuček. Škoda, že přísný metr měl sudí většinou jen na domácí, a tak rozdmýchával oheň na ledě. A tak šli pár vteřin po šestém gólu Rytíři opět do čtyř. V 50. minutě se ale při vlašimské přesilovce odrazil za bránou puk šťastně k Matějkovi a ten jej poslal do odkryté brány - 1:6. Nedlouho poté se do potyčky dostal Martin Kakos a Jiří Tuček, za což byli oba posláni předčasně do kabin, Martin Kakos navíc obdržel pětiminutový trest. V čase 58:29 korigoval výsledek na konečných 2:6 po přihrávce od Kadlece přesnou střelou k tyči Jaeger - 2:6.

Branky a asistence: 50. Matějka, 59. Jaeger (Kadlec) – 2. Šnaidauf (Löffelmann), 4. Vodička (Pánek), 7. Vodička (Tolkner), 18. Pánek (Hulcr), 31. Vodička (Veselý, Hulcr), 45. Tuček (Macháček). Rozhodčí: Hornáček – Větrovský, Řešátko. Vyloučení: 13:11, navíc Martin Kakos 10 minut, 5 min + OK - Tuček OK. Využití: 1:4. Oslabení: 0:1. Diváci: 310. Průběh utkání: 0:6, 2:6.

HC Rytíři Vlašim: Holánek – Michal Kakos, J. Smutný, Výborný, Gut, J. Pessr – Matějka, Kucharčík, Slanina – Vondráček, Martin Kakos, Jaeger – Cerk, Kadlec, Burda. Trenéři: Dýcka ml., Zelingr.

S využitím klubových webů HC Rytíři Vlašim a HC LEV Benešov