Všechny týmy středočeské krajské hokejové ligy kromě Benátek nad Jizerou a Velkých Popovic už před sebou mají jen poslední zápas základní části. Zmíněné dva celky se spolu utkají ještě ve středu večer a zejména pro Slavoj půjde o velice důležité utkání. Velkopopovičtí se budou moci posunout na pozici nejlepšího druhého celku a přiblížit se přímému postupu do čtvrtfinále play off. To Benátky nad Jizerou skončí ve skupině Sever jistě poslední a budou hrát play down.

V něm se utkají s Žabonosy, které skončily poslední na východě a s Žebrákem, nejhorším celkem soutěže, jenž se do play down podívá ze skupiny Jih. Na tom už nic nezmění sebelepší výsledek těchto týmů v posledním kole. To z mužstev, které skončí po play down na poslední příčce, pak bude muset bojovat v baráži o setrvání v soutěži.

Vlašim v derby Krajské ligy porazila doma Benešov 7:4
Krajská liga: Vyhrocené derby urvala Vlašim, Černošice nastřílely 12 gólů

Skupina Východ
1. HC Poděbrady (39 bodů)
2. BK Mladá Boleslav B (32 bodů)
3. SC Kolín B (30 bodů)
4. HC Čáslav (29 bodů)
5. SK Sršni Kutná Hora (29 bodů)
6. HC Žabonosy (21 bodů)

Podobně jasno je i na samé špici tabulek jednotlivých skupin. Černošice posbíraly 51 bodů, jsou nejlepší v soutěži a s velkým přehledem ovládnou skupinu Jih. Na severu zvítězí Rakovník se 47 body a východ ovládnou Poděbrady se zápisem 39 bodů. Všechna tři mužstva mají jistý poustup do čtvrtfinále play off, kde je doplní nejlepší celek na druhém místě skupiny.

A právě tady to začíná být zajímavé! Mladá Boleslav z východní skupiny je mimo hru, protože posbírala „jen“ 32 bodů. Na severu je ale s 38 body vyrovnané Slaný a Kralupy nad Vltavou, na jihu zase usilují o tuto pozici Velké Popovice a Benešov. Lev má na svém kontě 36 bodů, Slavoj pak o jeden více, ale také utkání k dobru. K přímému postupu má tedy nakročeno ze všech nejlépe.

Krajská liga, 16. kolo: HK Kralupy - Rytíři Vlašim (3:6), hráno 7. ledna 2023.
Cíl? Dostat se do první čtyřky, říká před koncem základní části kralupský Kaprál

Skupina Sever
1. HC Rakovník (47 bodů)
2. HK Lev Slaný (38 bodů)
3. HK Kralupy nad Vltavou (38 bodů)
4. HC Junior Mělník (32 bodů)
5. HC Hvězda Praha (27 bodů)
6. HC Benátky nad Jizerou B (18 bodů)

Jací soupeři tedy zmiňované týmy ještě čekají? Benešov přivítá na svém ledě rozjeté Černošice, na Velké Popovice čeká naopak domácí souboj s posledním Žebrákem. A Slaný s Kralupami si to rozdají v přímém souboji! Nejlepší výchozí pozici má tedy bezesporu velkopopovický Slavoj.

Zbylé týmy, na které nezbydou čtyři postupová místa, budou seřazeny na základě minitabulky a prvních osm si jich to rozdá v předkole play off.

Skupina Jih
1. SK Černošice (51 bodů)
2. HC Slavoj Velké Popovice (37 bodů)
3. HC Lev Benešov (36 bodů)
4. HC Rytíři Vlašim (26 bodů)
5. HK Králův Dvůr (25 bodů)
6. HC Spartak Žebrák (9 bodů)

Zatímco čtyři celky tedy budou nabírat síly před nejdůležitější částí sezony, tři poslední budou bojovat v nervydrásajícím play down a osmička mužstev sehraje předkolo o účast ve čtvrtfinále, pro tři týmy sezona o víkendu skončí a přijde dlouhé volno bez hokeje.

Matěj Kos je nejproduktivnějším hráčem Rakovníka v krajské lize.
Řisuty jsou odrazem kladenského hokeje, míní Kos. S Rakovníkem chce vyhrát kraj