Hned v první minutě mohl navrátilec do kolínského dresu David Šafránek okusit modrou chuť skórování. Potáhl si puk, oblafl beka a v cestě mu stál jen gólman. Jenže litvínovský Jakub Soukup v brance byl neoblomný. Stejně tak jako oba jeho protějšky na straně Kolína. Martin Sejpal se v půlce utkání vystřídal s Ondřejem Martínkem a oba pochytali gólovky.

V prodloužení hned po několika sekundách zvedl nad hlavu prapor Zumr. Po buly přešel s pukem přes beka a pro odražený puk musel rychle vyjet gólman.

Mezitím byl ale faulován Semirád, a to bylo nakonec klíčové. Přesilovka čtyři na tři, vhazování v pásmu, ideální příležitost. Čtveřice Havelka, Březina, Zumr, Semirád to sehrála od začátku do konce. Od mantinelu poslal puk Havelka na Březinu. Ten křižně našel Zumra na kruzích a odtud šel puk před odkrytou kasu na Semiráda. ,,To kdybych nedal, tak nemůžu hrát,“ nechal se slyšet kolínský útočník Jakub Semirád po utkání.

Kozlové tak odvezli z Vrchlabí pomyslné dva body, ale především první zkoušku útoků a obran. Odveta se hraje ve čtvrtek 16. srpna na ledě Kolína. Mezitím ještě v úterý 14. srpna jedou kozlové do Jablonce.

Branka: 61. Semirád (Zumr, Březina).

Kolín: Sejpal (od 31. Martínek) – Havelka, Pýcha, Březina, Zdeněk, Sladký, Barták, Jelínek – Kozák, Semirád, Malý – Martínek, Šafránek, Zumr – Kadlec, Pilný, Němec – Černý, Netušil. 

SK Sigma Olomouc - FC Kajrat Almaty. Předkolo Evropské ligy
Sigma se do Evropy vrátila vítězně. Na Kajrat pojede s dvougólovým náskokem