V neděli vám Mělník ukončil v semifinále sezonu. Co chybělo, abyste se dostali do finále?

Asi větší zkušenost se zápasy v play off a v domácím utkání víc štěstí.

V kabině asi po posledním zápase zavládl smutek. Týmu jste ale asi musel vzdát holt, že bojoval do poslední chvíle…

To souhlasí. Po takto dobře odehraném utkání, kdy jsme byli jasně lepší na rozdíl od předchozího zápasu, jsme si zasloužili vyhrát. Chyběl pomyslný kousek štěstíčka.

Až smutek odejde, asi s odstupem času zjistíte, že byla sezona úspěšná, i když jste jí měli parádně rozjetou a dlouho jí vedli…

Sezona se celkově vyvedla, i když jsme vypadli, odešli jsme se vztyčenou hlavou. Fanoušky jsme určitě nezklamali, nedali jsme soupeřům nic zadarmo.

Proběhlo zakončení sezony hned po zápase nebo se ještě s hráči a vedením sejdete a sezonu rozeberete a uzavřete?

Samozřejmě nějaké pivo jsme si po zápase dali, ale ještě se sejdeme a sezonu zhodnotíme.

Benešov po dlouhé době zlomil brány čtvrtfinále Krajské ligy a hráči byli podle jejich slov dobře připraveni po fyzické stránce. To vás musí jako trenéra potěšit?

To mě samozřejmě těší, ale zásluha je to hlavně hráčů, kteří tomu dokázali tolik obětovat. Příprava byla náročná. Zapracovali jsme hlavně na fyzické kondici a dynamice. Spoustu cenných informací jsem získal od kamarádů z Jihlavy. Letní příprava byla naplánována dle jejich modelu.

Vyzdvihnete někoho z mužstva, o kterého jste se mohl opřít, nebo to byl vždy týmový výkon?

Byl to týmový výkon podpořený v každém zápase výkony brankaře Štěpánka. Ale samozřejmě dík patří všem hráčům, kde každý měl svou roli, kterou perfektně zvládl. Nemohu opomenout výkony střelce Michala Holeše a produktivitu Lukáše Holánka.

Na jeden zápas (poslední v základní části) naskočil do hry i zkušený Radek Jágr, se kterým jste také hrál. Proč nenastoupil i v play off?

S Radkem byla domluva, že s námi bude trénovat a bude k dispozici v případě, že dojde ke zraněním.

V Benešově se nebude rozpouštět led jako předchozí leta. Budete podle toho upravovat přípravu na novou sezonu nebo bude podobná jako loni?

Příprava se určitě upravovat bude. V Benešově jsme nebyli zvyklí na celoroční provoz zimního stadionu, takže úplně jasnou představu ještě nemáme.

Musí vás také těšit, že jste letos přilákali více diváků do hlediště, kteří vás podporovali nejen doma, ale také na venkovní zápasy. Špičkou ledovce byla okresní derby s Vlašimí, kde na oba stadiony přišla více jak tisícovka diváků…

To je samozřejmě nejlepší ocenění naší práce, jak realizačního týmu, tak samotných kluků v kabině. Hokej se přeci hraje proto, aby se lidé chodili bavit. Velké podpory fanoušků si všichni moc ceníme a určitě za ni budeme rádi i v nové sezoně.

Celou sezonu jste poprvé vedl jako hlavní trenér. Co vám dala z osobního hlediska a jak jste spokojen s přístupem hráčů?

Byla to pro mě obrovská zkušenost. Měl jsem o práci trenéra trošku jiné představy, což jsem si jako hráč nikdy neuvědomoval. Je to spousta času stráveného nad přípravou tréninků a zápasů. S přístupem hráčů jsem spokojen, protože mi spoustu věcí usnadnili. Týmu patří můj obrovský respekt.

Sezona skončila tak hurá na dovolenou. Nebo, jak volný čas má naplánován Pavel Dvořák, bude víc doma?

To jste trefil, konečně jedeme s rodinou na hory. Samozřejmě se teď budu víc věnovat rodině, kterou jsem díky trenérským povinnostem trošku zanedbával. Největší dík patří mé manželce, která mě podporovala.