Žabonosy nepřijely v nejsilnější sestavě, hostujícímu týmu chyběli hned čtyři hráči ze základní sestavy. Benešov nastoupil bez svého kapitána, který se na pátečním tréninku zranil a čeká ho magnetická rezonance k rozluštění jeho diagnózy. Lvům pro zranění chyběl i obránce Janáč.

Jde vidět, že bez Holánka se rozjíždějí Lvi pomaleji. Žabonosy jim zatarasily střední pásmo a domácí se horko těžko dostávali na dostřel k brance Burdy.

V polovině první třetiny upláchl hostující Štěpán Kunášek všem benešovským hráčům a prostřelil Brugioniho v brance Lvů. Opaření domácí se do konce třetiny na nic nezmohli, nepovedla se jim ani přesilová hra, když kotouč ani nezavezli do obranné třetiny hostů.

Druhá třetina byla z pohledu domácích o poznání lepší. Úřadovat začala třetí pětka Lvů Sládek, Kaňka, Kočí. Nejprve Michal Kaňka vymíchal Burdu kličkou do backhandu a poprvé rozvlnil síť za hostujícím Burdou. Pět minut na to, po skončené přesilové hře, opět Michal Kaňka po přihrávce Sládka, vyrovnával hezkou střelou nad lapačku Burdy.

Mezitím dostal domácí Dušek desetiminutový trest, a víc než hokej, byl v hlavní roli zápasu sudí Doubek. Brugioni musel řešit pár ošemetných situací, ale hlavní pole hry bylo v obranném pásmu Žabonos. Po jednom ze závarů dostal mezi kruhy puk Tadeáš Kočí a Burda kapituloval potřetí. Navíc půl minuty před koncem druhé třetiny, a tak hosté dostali úder rovnou dvojitý.

Třetí třetina začala pro domácí smolně. Dvojité oslabení ještě Lvi ustáli, ale ve čtyřech již kapitulovali. Krásnou přesilovkovou kombinaci po ose Pomichálek – Beňovský do prázdné branky zakončoval Pavel Kubát. Žabonosy se však radovaly pouze krátce. Starec vybojoval v rohu puk, přiťuknul si s Michalem Holešem , a ten skóroval do horního růžku branky hostujícího Burdy a vrátil tak modrožlutým vedení.

Žabonosy, které hrály ve třinácti lidech se na odpor již nezmohly. Navíc po chybě hostujícího brankáře v rozehrávce, nahrál opět Starec Holešovi, a Michal Holeš blafákem překonal Burdu popáté. Benešov tak vítězí podruhé v řadě a Žabonosům odskočil na čtvrté příčce o zmiňované čtyři body.

Nyní čeká Lvi dvojboj na ledě soupeřů, a sice jedou v příštím týdnu na led Poděbrad a následně na reprízu loňského finále do Černošic. Na domácí půdě Lvi přivítají ve vánočním zápase 22. prosince ve šlágru kola HC Junior Mělník.

Benešov – Žabonosy 5:3

Branky a nahrávky: 26. Kaňka (Rittig, Sládek), 31. Kaňka (Sládek), 40. Kočí (Kaňka), 46. Holeš (Starec, Dušek), 57. Holeš (Starec) – 11. Kunášek (Hutla), 23. Hrachovec (Paroubek), 45. Kubát (Beňovský, Pomichálek). Vyloučení: 4:5, navíc Dušek (BEN) 10 minut osobní trest a Mejzr 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0.

Benešov: Brugioni – Kotýnek, Rittig, Fedoročko, Stejskal, Bursík, Zderadička – Mrva, Formánek, Janák – Starec, Dušek, Holeš – Sládek, Kaňka, Kočí.

Žabonosy: Burda – Paroubek, Pomichálek, Bašus, Kedršt – Kubát, Mejzr, Minarčík – Hrachovec, Nekvasil, Beňovský – Kunášek, Honz, Skokan – Hutla, Morkes.

Michal Holeš

Hokejová rezerva Rakovníka vyhrála na ledě Hvězdy Kladno vysoko 7:1.
Předčasnou nadílku lídrů odnesly Příbram s Mladou Boleslaví
Rozsvěcení vánočního stromu na Masarykově náměstí v Benešově.
OBRAZEM: V Benešově rozsvítili vánoční strom