S hokejbalem máte zimní přestávku, ale místo odpočívání jste naskočil do hokeje. Co vás k tomu vedlo?

Beru to jako dobrou zimní přípravu na hokejbal. Neměl jsem co dělat, tak jsem se chodil na led klouzat a od půlky prosince s klukama z hokeje trénuju. Teď mi řekli, jestli si nechci zahrát, tak jsem rád souhlasil a poprvé s Jesenicí nastoupil.

Jak se vám hrálo?

Hráli jsme na čtyři lajny a v první třetině jsem normálně střídal, abych se nezatavil. Potom už jsem chodil na led častěji a posledních pět, šest minut jsem byl na ledě skoro pořád. Celý zápas bych to ale nezvládl, na to ještě musím víc potrénovat.

Zápas jste začal až ve čtvrté lajně a postupem času jste byl na ledě, čím, dál, tím víc …

Bylo nás hodně a ani jsem nečekal, že nás bude tolik. V pátek se rozhodlo, že půjdu hrát. Na tréninku nás bylo čtrnáct nebo patnáct, tak to vypadalo, že budeme hrát na tři lajny. Potom ale ještě přijeli kluci z juniorky, tak nás bylo nakonec osmnáct a hráli jsme na čtyři útoky. Ze začátku mi vyhovovalo, že jsem měl větší oddech a mohl se rozdýchat. Pak už jsem se do toho dostal a hrálo se mi líp.

Tlačil na vás trenér, abyste naskakoval od druhé třetiny víc do hry?

Jo, říkal mi, jestli můžu, ať to zkusím. Pokud by to nešlo, tak jsem mu měl říct. Občas jsem se ve třetí třetině ozval. Jen škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce.

V závěru jste na ledě strávil nechtěně, kvůli vlastním zakázaným uvolněním (pozn. hráči nemůžou vystřídat), delší čas. To vám asi nebylo dobře?

Vedli jsme 3:2 a soupeř nás s nejlepší nejlepší lajnou zatlačil. Pomohl jsem si větším obloukem, než jsem dojel zpátky do třetiny, a tak se vydýchal. Pomohl nám pomohl i trenér, když si vzal dvě minuty před koncem time out, abychom si odfrkli. Hosté nic neudělali, až těsně před koncem vyrovnali, což je škoda, výhru jsme mohli udržet. Ztratili jsme dva body s Jesenicí, která má v kádru bývalé extraligové hráče.

Po třetím vyrovnávajícím gólu Jesenice v power play jste se dohadovali na něčem s rozhodčími. O co šlo?

Hádali jsme se, že číslo 55, co nahrávalo na třetí gól, nebylo v zápise, takže gól neměl platit. (Pozn. jesenický Martin Malát, jenž nejen přihrával na třetí gól, ale také vsítil druhý, měl v Zápise o utkání číslo 56, ale na dresu měl 55). Rozhodčí se s námi o tom nechtěl bavit. Něco si stále vymýšlel a nechtěl se podívat do zápisu. Kluci na střídačce říkali, že jsme se měli ozvat dřív. Teď už se s tím nedá nic dělat.

Byl jste u dvou ze tří gólů, což vás musí těšit…

Při prvním góle jsem poslal nahrávku Vondrysovi (pozn. Vondráček) na hůl před branku, on do puku plácnul a šlo to pod víko. Co víc si může přát, než dát první gól v sezoně a hned to trefit pod víko. (smích) Při mém gólu, mě krásně našel Fedor (pozn. Fedoročko) před brankou a já už to dal jen do prázdný. Škoda, že to nebyl vítězný gól, teď musíme vyhrát v Benešově.

Jak se na sobotní derby těšíte?

Věříme, že to bude pěkný, zajímavý zápas a už se na něj těšíme. Snad na derby přijde hodně lidí, i když do Benešova jich moc nechodí, tak jako k nám. Dříve na derby Vlašim – Benešov chodilo okolo tisícovky diváků, tak si myslím, že by jich mohlo do Benešova dorazit alespoň sedm set. Z Vlašimi určitě fanoušci přijedou v hojném počtu, vypravuje se i autobus, tak uvidíme. Soupeř se posílil, přesto budeme dělat všechno proto, abysme přivezli do Vlašimi tři body a Benešov se na nás v tabulce nedotáhl.

A ještě jedna otázka. Je lepší pro vás klouzat se na bruslích po ledě nebo běhat po asfaltu při hokejbale?

Na ledě je to lepší. Rozjedete se, nekmitáte nohama, furt jedete, na všechno je víc času a vyhovíte si. Na hokejbale musíte pořád běhat nahoru dolů, což je pro mě náročnější.