„Půl minuty před koncem byl Hořejší sám před brankářem a trefil ho do prsou. Ještě deset vteřin před koncem jsme byli v hostujícím pásmu, následně jsme šťourali puk ve středním pásmu, hosté puk zatáhli do naší třetiny a ze strany se hráč neskutečně trefil do víka," popsal rozhodující moment trenér Benešova Petr Vycpálek, který měl již napsaná jména hráčů na nájezdy: „Čtyřikrát jsme je jeli a vždy vyhráli."

BENEŠOV – KRALUPY N. VLT. 3:4

Zápas byl vyrovnaný a ani jeden celek neodskočil na více jak jeden gól. „Soupeř bojoval a my hráli profesorsky a bez motivace," zlobil se Vycpálek a zhodnotil zápas: „Prohrávali jsme, ale Němcem a Havlíčkem skóre otočili. Pak nás poškodil rozhodčí, když souboj s Murasem hráč neustál a padl na mantinel. Po deseti vteřinách se sudí rozhodl, že našeho hráče vyloučí a když viděl, že je protihráč pohmožděný, tak dal Murasovi trest do konce zápasu. V oslabení jsme dostali gól. Následně nám v největším tlaku opět vyloučil hráče a my dostali třetí branku. Košatka po krásném sólu přes celé hřiště ještě vyrovnal. Dvě minuty před koncem jsme měli tlak, ale nakonec dostali gól."

Branky a asistence Benešova: Němec, Havlíček, Košatka. Třetiny: 1:1, 1:1, 1:2.

Benešov: Holeš – Košatka, Šobíšek, Procházka, Šlejtr – Dvořák, Hořejší, Němec – Burda, Jágr, Havlíček – Sviták, Muras, Starec.

V dalším zápase play out je na pořadu v sobotu okresní derby mezi Benešovem a Vlašimí, ale ještě se neví, kde se bude hrát. „Měli bychom hrát doma od 17 hodin, plakáty už jsou napsaný. U nich, když tak zápas odehrajeme někdy v týdnu," má jasno Vycpálek a dodal: „Klukům jsem řekl, ať na zápas s Kralupy rychle zapomenou, soustředí se na Vlašim, se kterou nesmíme udělat ostudu."