Je to paradox. V souvislosti s dobříšským zimním stadionem se dlouhá léta diskutuje o jeho špatném stavu a potřebě rekonstrukce, především co se týče nutnosti zastřešení. Toho se ovšem kluziště ne a ne dočkat, přestože už v roce 2017 ho tehdejší vedení zahrnulo do plánů jako jednu z etap plánované rekonstrukce (společně s instalací nové technologie chlazení), jejíž celkové náklady se měly pohybovat okolo 45 milionů korun. Dokonce si nechalo vyhotovit i architektonickou studii.

Jenže na plochu stále dohlíží širé nebe, což je v tomto ohledu, minimálně ve středočeském kraji, rarita. Ovšem tato skutečnost hraje v celém případu tu nejzásadnější roli. Kvůli pandemii je zakázáno trénovat v uzavřených prostorech. To se samozřejmě týká i hokejových klubů, které se společně snažily od počátku hledat možné alternativy. A právě jednou z dosti ojedinělých, ne-li jedinou, byla varianta s využitím zimního stadionu v Dobříši.

Hlavním iniciátorem této myšlenky byl Slavomír Lener, který je dobříšským rodákem a ve městě stále žije. Bývalý trenér národního týmu, asistent Ivana Hlinky při památném olympijském tažení v Naganu a v současnosti člen Českého hokeje, kde zastává funkci manažera rozvoje ledního hokeje se zaměřením na mezinárodní kontakty a spolupráci, o této možnosti jednal s vedením města, které zastupoval místostarosta Tomáš Vokurka.

Společně také nakonec došli k dohodě. „Co dodat. V této zvláštní a neveselé době je to pro naše malé město skvělá věc a moc si vážíme příležitosti, nabídnout špičkovým hokejistům naše sportoviště. Doufám, že hokejisté se u nás budou cítit dobře a tréninky si užijí. My se jim určitě budeme snažit zajistit maximálně kvalitní zázemí,“ vyjádřil se na facebooku města Dobříš Tomáš Vokurka s dovětkem, že dalším možným klubem, který by kluziště mohl využít, jsou kladenští Rytíři, se kterými budou jednání teprve probíhat.

Vyzkouší si dobříšský led i hvězdná dvojice Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec? A pomůže to celkové situaci okolo zimního stadionu?

Mládež. Příbramské hokejové naděje mohou od léta zdokonalovat techniku střelby v klubové střelnici. Poprvé byla použita v rámci letního příměstského tábora, na který zavítal mimo jiné i Dominik Hašek.
HC Příbram má vlastní střelnici. Jdeme cestou moderních přístupů, říká Bláha