Po šesti kolech jsou na tom lépe v tabulce hosté, když s devíti body okupují pátou příčku, domácí jsou sice devátí, ale ve vyrovnané tabulce jen o bod méně než sobotní soupeř. Takže je o zábavu postaráno.

„Na derby se těšíme a chceme bodovat. Respektuji kvalitu soupeře, protože Vlašim má v kádru bývalé naše hráče, kteří mají zvýšenou motivaci než někteří naši kluci, kterým derby moc neříká. Musíme je tak pořádně namotivovat," hlásí před derby asistent trenéra Benešova Ivan Bartůšek.

Mužstvo do minulého týdne vedli hodně hráčsky (II. liga Žďár nad Sázavou) a trénováním vytížený Michal Kaňka a Ivan Bartůšek. A tak v Benešově hledali hlavního trenéra a v minulém týdnu se jim podařilo přemluvit Františka Sládka. „Dříve trénoval děti v Benešově, a tak jsme ho oslovili, zda by nám nepomohl. Více jak týden s kluky velmi intenzivně trénuje a ti jen valí oči," směje se Bartůšek, jenž bude mít v sobotu na lavičce hlavní slovo, protože nový kouč nebude k dispozici: „Trenér se už předem omluvil, protože měl už naplánovánu jinou akci."

To vlašimský kormidelník Josef Jeništa by nejraději bral zápas jako každý jiný, ale to asi nepůjde. „Myslím si, že zápas bude vyrovnaný a záleží, jak to každému sedne. Musíme makat, bojovat a dát do zápasu srdíčko. Máme u nás hráče z Benešova, kteří se určitě víc na zápas těší než na ostatní a budou se určitě chtít ukázat. Tak uvidíme. Kádr by měl být, kromě Davida Müllera, jenž má naražená žebra, v pořádku."

V loňské sezóně se velcí rivalové střetli dvakrát. Ve Vlašimi při rekordní návštěvě (přes 1000 lidí) zvítězili Rytíři 6:2. V odvetě vyhráli v té době Vodní Lvi (letos již jen Lvi) 5:3.

Derby bude pro hráče zajímavější, že se osobně někteří znají a zahráli si společně v jednom dresu. Nejčerstvější případ je Zdeněk Burda, jenž před sezonou přestoupil z Benešova do Vlašimi. Obzvlášť pikantní bude souboj pro bratry Lukáše a Michala Holánkovy. Starší Lukáš hraje v útoku Lvů, mladší Michal střeží branku Rytířů.

Utkání by měla řídit trojice rozhodčích: Hruška – Lohr, Nevařil.