BENEŠOV – JESENICE 2:6

Benešovští Lvi do zápasu vtrhli jakoby je pustili právě z klece, přitlačili Jesenici do její třetiny, vypracovali si řadu šancí, ale koncovka byla žalostná, když velkou překážkou byl brankář Příhoda, jenž polapil pět puků po loženkách. Hosté jen vyhazovali černou gumu do středního pásma, ale na začátku 11. minutě překročili i červenou čáru a dělovka Nováka skončila v síti – 0:1.

Lvi se rychle oklepali a podařilo se jim skóre srovnat, když Holánek v oslabení na sebe navázal dva hráče, přenechal puk Holešovi, jenž konečně prostřelil Příhodu. Jenže hosté pokračovali v přesilovce a těsně po jejím skončení ještě Uhlík ránu Němečka od modré vyrazil, ale Kykal si z dorážky již věděl rady. Hosté šli do kabin s úsměvy na rtech, což nezměnila ani šance Hynka, kterou kryl Příhoda.

„Na začátku jsme neproměnili řadu šancí, což předznamenalo, že něco bude špatně. Navíc jsme z první střely hostů a ještě z dálky inkasovali. Sice jsme vyrovnali, ale vzápětí jsme dostali druhý gól a zkušený tým Jesenice si to již pohlídal. Byla to škoda, udržet třetinu na 1:1, tak mohl být zbytek zápasu jiný," posteskl si po zápase Michal Kaňka.

Do druhé části vstoupili domácí špatně – osamocený Vacek ještě pálil nad a D. Formánka vychytal Uhlík. Jenže poté se zapomněl na benešovské modré R. Formánek, jehož našel pasem z vlastního pásma D. Formánek. Ač jesenický hráč musel při převzetí puku zpomalit, ujel obráncům a Uhlíkovi blafákem nedal šanci – 1:3. Ani to domácí nesložilo, vytvořili tlak, ale ta koncovka. V největších šancích Starec trefil ze strany tyč a Tichého při blafáku vychytal Příhoda. Následně přišla kuriozita, když se mladý obránce Benešova Šmicr chystal rychle na led, ale ve vrátkách v mantinelu zakopl a zalehl. Naštěstí nepřišel k úhoně rychle vstal a valil na led.

Ve 28. minutě přišel další úder hostů a byl to opět R. Formánek, jenž vzal puk za benešovskou brankou, obkroužil s ním celou obranu a pověsil puk za bezmocného Uhlíka – 1:4. A zase se Jeseničtí stáhli dozadu a domácí měli šance, ale golfák Hynka skončil na hrudi Příhody, vzápětí stejný hráč zamířil těsně před brankou vedle a i s Drdovým nájezdem si gólman hostů poradil. A tak se ve 34. minutě dostal k puku ve středním pásmu velice zkušený Slížek s bohorovným klidem dloubnul puk za obranu Benešova, kam najel Novák a bombou rozvlnit popáté domácí síť. To už bylo moc na brankáře Uhlíka a nechal se vystřídat Kardou. Ten ještě do konce třetiny třikrát domácí podržel, jímž nepomohlo ani, že přesilovku hrálo pět útočníků.

Poslední šanci dostat se do zápasu propásli domácí na začátku třetí třetiny, kdy nevyužili 77 vteřin výhodu dvou mužů na ledě. Ve 47. minutě dostali šanci hrát přesilovku hosté, při které nejprve trefil Novák tyč, aby na druhé straně mohl snížit Holeš i Holánek, ale povedlo se to z dorážky až Hynkovi, a tak domácí stříleli góly jen v oslabení – 2:5. Následně si již v pohodě hrající hosté vedení drželi a v poslední minutě i navýšili, když po chybě Fedoročka na modré, ujel D. Formánek a bombou z pravého kruhu uzavřel na konečných 2:6.

„Kdo viděl zápas, tak viděl, že výsledek nevypovídá dění na ledě. Byli jsme po většinu zápasu ve třetině soupeře, kterému však zachytal výborně gólman a vycházely jim brejky," povzdechl si po zápase benešovský asistent a ještě hráč druholigového Žďáru nad Sázavou, jenž měl v sobotu volno, ale nechtěl mužstvo hanit: „Za bojovnost musím kluky pochválit. V obraně nám chyběli tři beci základní sestavy, což bylo znát, ale mladí kluci hráli dobře a nemají se za výkon proč stydět."

Michal Kaňka také ví, jak zase po třech porážkách na vítěznou nit. „Hráči se musí vrátit zpátky ke dřině a makat, potom to přinese úspěch. Jsou tři zápasy do konce, tak už nám snad play off neunikne, ale zase skončit sedmý nebo osmý a jet potom prvního Mělníka nebo druhého Rakovníka, to by nebylo dobré. Po pěkně rozehrané sezoně si zkazit závěr by bylo hloupý," má jasno bývalý ligový hráč Kladna.

Branky a nahrávky: 11. Holeš (Holánek), 49. Hynek (Holánek) – 11. Novák (P. Němeček), 19. Kykal (P. Němeček), 23. R. Formánek, 28. R. Formánek (D. Formánek), 34. Novák (Slížek), 60. D. Formánek. Rozhodčí: Macháč – Holec, Kovačík. Vyloučení: 5:6. Oslabení: 2:0. Diváci: 250. Třetiny: 1:2, 0:3, 1:1.

HC Lev Benešov: Uhlík (34. Karda) – Šmicr, Bursík, Beran, Stejskal – Holeš, Starec, Drda – Pěkný, Fedoročko, Tichý – Holánek, Hynek, Babický – Štětina.