SLANÝ – BENEŠOV 4:3

Utkání na menším hřišti začalo překvapivě vlažně, první vzrušení před brankou domácích podnikl Holeš, ale jeho slabá střela Sorka nejspíš jen rozchytala. Na druhé straně první závan vyložené šance skončil brankou. Po zmatku na brankovišti vstřelil branku Rostislav Zilcher, který překonal Štěpánka utěšenou střelou. Hostující Lvi vyrovnali poměrně záhy. První pětka hostů si vytvořila tlak v útočné třetině, puk se dostal na modrou čáru k Císařovi, ten krásně nasměroval přihrávku Davidu Starcovi, který jen nastavil hůl za bezmocného Sorka v bráně Slaného. Hra se přelévala ze strany na stranu, Slaný si vypracovávalo šance především v přesilových hrách. Benešov, ač se snažil, nemohl se dostat na dostřel k domácí bráně, a tak vysílal na Sorka spíš střely propagačního charakteru. V 15. minutě Slaný udeřilo znovu. Na přihrávku Koláře si najel Jaroslav Žilík a nadvakrát překonal hostujícího brankáře Štěpánka. Po první dvacetiminutovce se šlo do kabin za stavu 2:1.

Do druhé třetiny nastoupili Benešovští lépe, než do té první. Hned tři minuty po začátku, kapitán hostů Holánek nabil Babickému, který vyrovnal skóre na 2:2. Hosté cítili šanci a začali být domácím rovnocenným soupeřem. Jenže šance Starce a Kočího skončily na tyčce domácí klece. Taktéž Holánek ani Hynek proti Sorkovi neuspěli. Staré pořekadlo, nedáš – dostaneš, platilo i ve Slaném. Přesilovku pět na tři ještě modrožlutí přečkali, v následné nevýhodě čtyři ku pěti však již Štěpánek kapituloval. Tak dlouho si nahrávali Zilcher a Lapáček, až první jmenovaný vystřelil a Stanislav Lapáček pohodlně zavěsil za bezmocného Štěpánka. O tři minuty bylo pro hosty ještě hůře. Domácí ujeli v přečíslení dva na jednoho, Vránek nahrál Martinu Malátovi, který zvýšil vedení slánských do poodkryté klece hostů na dvě branky. Benešov vykřesal jiskru naděje ve 37. minutě. V přesilové hře kombinovali hosté v útočné třetině, Holánek nahrál Babickému do rohu, ten mu krásně vrátil mezi kruhy a Lukáš Holánek střelou mezi betony Sorka snížil. I po druhé části ztráceli Benešovští jeden gól na domácí.

Třetí třetina měla jednoznačný průběh. Ojedinělé výpady domácího Slaného likvidoval již Uhlík, který vystřídal Štěpánka. Hra se však odehrávala především před domácím brankářem. Avšak hostům chyběl důraz u brankoviště, vyložené šance a nakonec i to nejdůležitější, branka. Hráči domácích si zkušeně, i přes některé závary hostů, pohlídali jednobrankové vedení a slavili tříbodové vítězství.

Benešov musí překousnout další venkovní porážku a srážku sebevědomí před nadcházejícím derby.

Branky: 5. Zilcher (Průcha), 15. Žilík (Kolář), 31. Lapáček (Zilcher), 34. Malát (Vránek) – 10. Starec (Císař), 23. Babický (Holánek), 37. Holánek (Babický). Vyloučení: 8:7. Třetiny: 2:1, 2:2, 0:0.

HC Lev Benešov: Štěpánek (41. Uhlík) – Císař, Šmicr, Kotýnek, Rod, Šobíšek, Bursík, Mrva – Starec, Kočí, Holeš – Janák, Fedoročko, Tichý – Hynek, Holánek, Babický – Kucharčík.

Jak vidí sobotní derby aktéři obou týmů Vlašimi a Benešova si přečtete v sobotním vydání Benešovského deníku.

MICHAL HOLEŠ