„Předvedli jsme asi nejlepší výkon od vánoční přestávky, na body to však nestačilo, i když k nim nebylo daleko. Oceňuji také výkon hokejistů Velkých Popovic. Ačkoliv již měli jisté play off, utkání odmakali a ukázali, že právem patří do horní poloviny tabulky,“ podotkl po zápase brankář Vlašimi Michal Holánek.

Ilustrační foto
Světla zhasla a zhatila odehrání druhého poločasu

Béčko Mladé Boleslavi, s nímž Vlašim bojovala o čtvrté postupové místo, sice také prohrálo, ale má před posledním kolem tři body náskok a lepší vzájemné zápasy než Rytíři. Ti ale mohou být nakonec rádi, že nepadli do baráže. „Za výkony v průběhu sezóny jsme si play off nezasloužili a měli bychom si skromně vážit toho, že jsme se vyhnuli černé můře v podobě utkání o udržení soutěže. Na druhou stranu v posledních třech utkáních jsme vždy prohráli o jednu branku. Urvat nějaký bod, tak bychom byli před derby stále ve hře,“ poznamenal vlašimský gólman.

Filip Nguyen je gólmanem Slovanu Liberec
Filip Nguyen je gólmanem Slovanu Liberec


Rytíři Vlašim – Velké Popovice 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
V první třetině se hrál zpočátku vyrovnaný hokej. Postupem času, i díky několika přesilovým hrám, získávali mírnou převahu hosté. Žádnou z příležitostí ovšem gólově nevyužili a jelikož na druhé straně neproměnil trestné střílení vlašimský kapitán Kucharčík, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.
Do druhé třetiny vstoupili domácí velmi aktivně, drželi se v útočném pásmu a zaslouženě se ujali vedení, když brankáře zasypali množstvím střel, a ujala se dorážka z hole Kucharčíka – 1:0. Hosté hrozili především z brejkových situací, kdy se poměrně snadno dostávali do přečíslení. Jenže i domácí měli šance, ale odskočit do dvoubrankového rozdílu se jim nepodařilo. Ve 36. minutě přišel nepochopitelný kolaps Rytířů, když během minuty inkasovali tři góly. První branku inkasovali v oslabení tři proti čtyřem, kdy se tvrdá střela z mezikruží odrazila od nohou clonícího hráče. „Druhý gól si vyčítám, střela Chocholy, který ujížděl sám na bránu z mírného úhlu, mi prošla pod rukou. Byla to rychlá střela do pro brankáře nepříjemného místa, nicméně určitě jsem si s ní měl poradit,“ sypal si popel na hlavu Michal Holánek. Při třetím gólu Popovice domácí rozebraly ihned po buly ve vlašimském obranném pásmu kombinací do prázdné brány.

Michal Klesa (v modrém) na podzim hájil barvy třetiligového Vyšehradu.
Zbuzany sáhly po někdejší opoře Příbrami

Ve třetí třetině se snažili Rytíři dostat na dostřel. I hosté ale měli šance vstřelit uklidňující branku, nakonec se ale radovali domácí ve 49. minutě tečí Soukupa po precizním nahození Bauera. Ve zbytku utkání sice Vlašimští bojovali, ale vyrovnání se nedočkali.
„Hrál se ofenzivní hokej, s mnoha šancemi, a diváci tak viděli velmi atraktivní a dramatickou podívanou. Alespoň bod jsme si určitě zasloužili a remíza by utkání slušela. Zatímco v předchozích utkáních (Rakovník, Slaný) jsme byli velice produktivní, když jsme proměnili snad každou nabídnutou šanci, teď se to bohužel otočilo. V koncovce nám chybělo více klidu, možná i štěstíčka. Musím rovněž ocenit výkon popovického brankáře, který chytal výborně,“ chválil vlašimský gólman svůj protějšek.

Zimní olympiády dětí a mládeže v Pardubickém kraji se zúčastnili i zástupci Benešovska.
Šachisté Mládek a Vojta přivezli o olympiády dva cenné kovy

V posledním kole základní části Krajské ligy se odehraje okresní derby mezi HC LEV Benešov a HC Rytíři Vlašim. Zápas začíná v sobotu 17. února od 17 hodin. „Jednoznačným favoritem utkání jsou benešovští Lvi. My však chceme zakončit sezónu vítězstvím a určitě se pokusíme překvapit. Pro mě by byla výhra alespoň malou radostnou tečkou velmi náročné sezóny. Bezesporu bychom potěšili také všechny vlašimské příznivce, před kterými je nutné smeknout klobouk, protože nás opět chodili podpořit v hojném počtu, a to i tehdy, kdy jsme výsledkově i herně mnoho radosti nenabízeli,“ přeje si Michal Holánek, kterého opět čeká souboj se svým bratrem Lukášem, kapitánem Lvů.

Fotbalista Vlašimi David Skopec do online rozhovoru.
Ptejte se on-line fotbalisty FC Sellier&Bellot Vlašim Davida Skopce

Branky a asistence: 28. Kucharčík (Vondráček), 49. Soukup (Bauer, Bránský) – 35. Kukačka (Braniš, Černý), 35. Chochola (Toman), 36. Dulovec (Žoha). Rozhodčí: Lacina – Špringl, Sviták. Vyloučení: 8:5, navíc Vacek (VP) 10 min a Vlašim neproměnila TS. Využití: 1:1. Diváci: 348. HC Rytíři Vlašim: Holánek – Michal Kakos, Vondráček, Bauer, V. Pessr, Horálek, Čtvrtečka st., Výborný – Matějka, Kucharčík, Slanina – Soukup, Košťálek, J. Kučera – Bránský, Cerk, Čtvrtečka ml. – Ondriga. Trenéři: Veselý, Dýcka.

Ilustrační foto
Jaeger oslavil návrat třemi kanadskými body