Půvabné dívky a ženy z dobrovolných  i profesionálních sborů  ve věku od 17 do 30 let už nyní mohou poslat poštou nebo emailem přihlášku benešovskému Okresnímu sdružení hasičů doplněnou fotografií celé postavy a portrétem (po ramena).

Kromě minimálně jednoročního členství v některé ze zastřešujících hasičských organizací a zmíněného věkového rozmezí,  je podmínkou účast na neveřejném základním castingu, při němž porota vybere šest hasiček pro finále na Konopišti, a občanství ČR by uchazečka neměla být účastnicí již jiného finále Miss hasička nebo prvního ročníku Miss hasička Středočeského kraje v roce 2011.

Z každého okresu středních Čech se může přihlásit libovolný počet dívek a žen. Jednotlivá okresní sdružení si mohou uspořádat v případě velkého zájmu uspořádat regionální předkolo.

Podrobnější informace a přihlášky jsou na webových stránkách OSH Benešov. 

V sobotu 25. května budou na Konopišti vyhlášené spolu se středočeskou Miss a dvěma vicemiss  také Miss sympatie publika a Miss Deníku, o níž rozhodnou prostřednictvím internetu a hlasovacích kupónů v novinách čtenáři Deníků.