U17

CHRUDIM – BENEŠOV 1:2

Již odjezd na zápas i příjezd do Chrudimi věstil něco zvláštního. Autobus na zápas odjel z Benešova pozdě, pro údajné zaspání řidiče, poté se čekalo na Veselce na hráče a realizační tým z Divišova, který se zasekl u bouračky na dálnici a nakonec po pozdním příjezdu (si 45 minut před zápasem) šlápli po výstupu z autobusu někteří do psího exkrementu. To vše jim nakonec přineslo štěstí a brali tři body.

V prvním poločase měli víc míč na kopačkách mladíci Benešova, ale slušné akce nedotáhli do konce a střely Zamrzly, Linharta a Pohorského byly nepřesné. Domácí spoléhali na rychlé brejky a měli větší šance díky Kopeckému, jemuž po prvním sóle překazil radost brankář Šimáček a po druhém navrátivší se Sirotek.

Po důrazné domluvě v kabině začali hosté druhý poločas parádně, hýřili pohybem a akce nacházely správné adresáty. Hlavičku Dvořáka ještě brankář chytil a vzápětí střela stejného hráče šla nad. V 50. minutě se již Benešovští radovali. Dlouhý aut Filipa prodloužil hlavou Korecký a Sládek z malého vápna prostřelil brankáře. Netrvalo dlouho, Pohorský vyslal kolmici na Linharta, jehož centr z voleje poslal do sítě Korecký – 0:2. Následně ještě Pohorský z dálky nastřelil břevno. Po hodině hry se začali osmělovat i domácí a v 62. minutě se dočkali snížení, když hlavičku po dlouhém nákopu ještě Šimáček s vypětím sil vyrazil na tyč, ale na dorážku Kopeckého již nestačil. Domácí následně vyvinuli velký tlak a střelu z dálky vytáhl Šimáček z pod břevna na roh. V závěru již hosté první výhru na hřišti soupeře sil uhájili.

Branky: 62. Kopecký – 50. Sládek, 54. Korecký. Rozhodčí: Čechlovský. Poločas: 0:0.

Benešov: Šimáček – Pešta, Maršík, Dvořák, Sládek (78. Šmíd) – Sirotek, Filip – Říha (41. Korecký), Pohorský (67. Toupal), Linhart – Zamrzla. Trenér: Kamil Kulhavý.

U16

CHRUDIM – BENEŠOV 0:1

V zápase měli více míč na kopačkách domácí hráči, ale chyběla jim finální přihrávka. Hosté byli méně na chrudimské polovině, ale zase nebezpečnější. Rozhodující okamžik přišel ve 34. minutě, kdy po rohu Hampla dotlačil míč do sítě Horák.

Po přestávce se snažili domácí o vyrovnání, ale střídajícího brankáře Budila pořádně neohrozili. A když na druhé straně ránu Vondráka vyrazil gólman a osamocený Hampl po přihrávce Vondráka zamířil vedle, skončil zápas nejtěsnější výhrou hostů.

Branka: 34. Horák. Rozhodčí: Čechlovský. Poločas: 0:1. Benešov: Plocek (41. Budil) – Pazdera, Horák, Kořínek, Kratochvíl – Blažejovský (65. Machač), Hampl, Vondrák, Bariev – Tůma, Popelka (77. Mejdrech). Trenér: Tomáš Urban.