„Chtěl bych se omluvit všem zúčastněným. I když vím, že to Honzovi nepomůže. To, co se stalo, je hrozná věc s fatálními následky," kaje se třiatřicetiletý fotbalista, po jehož skluzu utrpěl Jan Lukeš tříštivou zlomeninu obou kostí levého bérce.

O šest let mladší útočník se ještě v den utkání podrobil v kolínské nemocnici operaci, do domácího léčení by mohl být propuštěný okolo nadcházejícího víkendu. Předpokládanou dobu léčení lékaři v podobných případech odhadují nejméně na půl roku a vyloučit nemohou ani trvalé následky.

„Žádná slova teď Honzovi nepomohou. Vím, čím si prošel, a to nejde popsat. Přeji mu, ať má co nejkratší léčbu, ať nemá žádné komplikace, aby to hlavně všechno dobře dopadlo a Honza mohl zase běhat a dávat góly na hřišti. Ještě jednou se všem blízkým, spoluhráčům a oběma klubům moc omlouvám. Hlavně tobě, Honzo! Ať si brzo zpět. Drž se," vzkázal Petr Jeníček.

Deníku popsal i osudný okamžik, po kterém v závěru úvodního poločasu všem zatrnulo. Oba se prý rozeběhli za odraženým balonem. „Ve snaze zahrát balon skluzem do autu došlo ke střetu s jeho nohou. Honza byl u míče dřív, špičkou ho přede mnou stihl odehrát. Na tom terénu a v té rychlosti už nešlo reagovat, nemohl jsem se mu vyhnout," vrátil se k momentu, který považuje za nešťastný sled událostí.

„Být tam o sekundu dřív nebo později, být jiný terén… Je to hrozné. Dopadlo to katastroficky. Tohle nikdo nechce. Teď vím, co se stalo, a do souboje bych nešel, ale řeknete si při zápase, že se budete vyhýbat soubojům? Stalo se. I to k fotbalu bohužel patří. Moc mě mrzí, co se stalo, cítím se hrozně. Nejsem typ člověka, který by hrál zákeřně, a už vůbec ne, že bych chtěl někomu ublížit," dodal Petr Jeníček, který si už v aktuální sezoně nezahraje, ortel disciplinární komise totiž zněl přesně na patnáct zápasů.