V prvním poločase byl před televizními kamerami jako v celém utkání lepší Kácov. Do vedení dostal hosty L. Petrů z penalty po faulu Kubáta na Vlasáka, aby v závěru poločasu zakončil únik Vlasáka do prázdné branky Pana. Těsně před penaltovým zákrokem si poranila hlavní rozhodčí Navrátilová koleno, ale nakonec zápas dopískala.

V dalších šancích Kácova Psota na malém vápně před prázdnou brankou netrefil míč a Petrů po chybě kondracké obrany pálil vedle. Domácí zahrozili jen krásným trestným kopem J. Linharta do břevna. Ten byl také v průběhu prvního poločasu faulován svým synem Filipem v dresu Kácova. „Řekl jsem mu, že si to s ním doma vyřídím," smál se Josef a syn dodal: „Nedostanu prý večeři."

Po změně stran si hosté vedení hlídali a podnikali rychlé brejky, ale Pana po přihrávce F. Linharta zamířil vedle, Houdek přehodil sice Kňazíka, ale míč skončil na hřbitově za brankou a Filipa po již druhém promáchnutí Psoty na malém vápně v zápase, vychytal parádně Kňazík. Ten ale v 75. minutě fauloval Psotu a z penalty se L. Petrů opět nemýlil. Snaha Kondrace o čestný úspěch zůstala nevyslyšena, když závar ani šanci Pavlíčka nepřetavili v gól.

A tak sázku patronů mužstev – litr do své kabiny po porážce, prohrál Petr Švancara (Kondrac) s Luďkem Zelenkou (Kácov). Švanci tak na Tiskofce vysázel na stůl pět dvou stovek, pro které si ihned doběhl domácí kapitán Martin Pavlíček. „Takhle rychle jsem tě na hřišti neviděl běžet," podivil se nad rychlostí kondrackého kapitána se svým osobitým humorem Jakub Kohák.

Přátelský zápas Výběr Votic versus Stará garda Sparty Praha
Zpátky v čase: Podruhé to vyšlo! Porážku Sparty neodvrátil ani kanonýr Lokvenc

Zápas byl hlavně pikantní pro Linhartovi, Josefa a jeho syna Filipa, který vyhrál mladší. „Nějaké připomínky doma na něj budu mít," smál se Filip a dodal: „Byl to krásný pocit si zahrát proti tátovi, ale raději bych hrál s ním. V zápase jsme byli lepší, oni jen míče nakopávali. Snad jsem i rozhovory do televize zvládl v pohodě."

„Poprvé jsem zažil takovou akci před hodně lidmi přímo na hřišti. Nominoval jsem se a jsem rád, že jsem si při ní i mohl zahrát proti synovi. Všichni jsme si to užili, i když někdo víc a někdo míň. Naše předvedená hra a výsledek nebyly dobré, Kácov byl ve všech směrech lepší a zaslouženě vyhrál," poznamenal Josef Linhart, jenž ještě neví, zda to byl jeho poslední zápas za A mužstvo v Kondraci, protože již nastupuje jen za béčko.

„Zaslouženě jsme vyhráli, protože jsme hlavně v prvním poločase hráli výborně, měli spoustu šancí a dvě proměnili. Ve druhém poločase jsme si s domácími nakopávanými míči, až na malé výjimky, poradili a po třetím gólu bylo rozhodnuto," měl radost po zvláštním zápase trenér Kácova Miroslav Jelínek.

„Gratuluji Harry Jelínkovi ke třem bodům, které vyhráli zaslouženě, protože byli po většinu utkání lepší. Jen neměli spoustu šancí, ale pouze spoustu nebezpečných akcí," poznamenal po zápase manažer a trenér Kondrace Jiří Janouš mladší.

Po zápase byla v restauraci U Matoušků Tiskofka, kde pod moderátorským dohledem Pavla Čapka a šoumena Jakuba Koháka, rozebírali trenéři a patroni akce spolu s hráči i fanoušky, situace na hřišti, při kterých se všichni pořádně nasmáli, hlavně při výrocích Koháka.

Kondrac – Kácov 0:3 (0:2)

Branky: 23. a 78. L. Petrů (obě z PK), 37. Pana. Rozhodčí: Navrátilová – Šulcová, Holakovská. ŽK: 5:1. Diváci: 653.

Kondrac: Kňazík – Vokál (83. Záklasník), Budil (58. Ngo), J. Linhart, Tichý – Procházka, Müller, Kubát, Skiba (46. Pohorský) – Rakáš (46. Šanda), Pavlíček.

Kácov: Gabriel – Toupal, Lapáček, Kabát, Houdek – Pana (70. Pana), Cettl, Vlasák (86. Pavouček), F. Linhart (78. Červeňák) – L. Petrů (83. Cacák), Psota.

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady dostala od florbalistů Benešova stovky roušek.
Krásné gesto! Fakultní nemocnice dostala od florbalistů stovky roušek