Co se stalo. Na podzim jste vstřelil jen tři branky a na jaře jste za první dvě kola vsítil šest gólů. Kde se to ve vás vzalo?

Moc bych to nepřeceňoval. Jde o práci celého týmu a já měl pouze to štěstí, že jsem byl na konci akce.

Jako tým máte na jaře také neskutečné výsledky a střelecký apetit, vždyť jste za čtyři kola vstřelili 24 gólů. To musela být v zimě v Úročnici neskutečná a tvrdá zimní příprava…

Základem je kvalitní trenér. V béčku Úročnice se toho příkladně chopil Míra Ňufka. Pod jeho vedením se přidala důsledná zimní příprava, vyhýbají se nám zranění a výsledky se dostavují.

Áčko Úročnice hraje na chvostu III. A třídy, „smrdí" sestupem a v béčku jsou takový bombeři. Nebyla by dobrá výpomoc nebo si hrajete na svém vlastním „písečku" a chcete, ať si to hráči áčka vyžerou do poslední chvíle..

Určitě nechceme, aby si někdo něco „vyžral". Před dvěma lety prošlo „A" mužstvo generační obměnou a většina nás starších jsme se přesunuli do béčka. V áčku je nyní celá řada mladých nadějných kluků a je jen potřeba, aby si mužstvo „sedlo" a sehrálo se. Pevně ale věřím, že se jim podaří v trojce udržet.

Jaká je vlastně provázanost áčka a béčka?

Loňský rok jsme se navzájem doplňovali a nedělalo to příliš dobrotu ani v jednom týmu. V současné době je hráčská provázanost minimální a podpora je spíše jen na fanouškovské bázi. Vztahy mezi oběma týmy jsou ale bezproblémové.

Teď již k Vám. Kdo byl při hattricích Vaším hlavním nahrávačem?

Hráčsky si rozumím se všemi spoluhráči a nechtěl bych jmenovat konkrétně, abych na někoho nezapomněl. Na kraji zálohy doplňuji útočníky a těžím hlavně z přečíslení obrany soupeře plus hry hlavou. Na výše zmíněných gólech se rovněž promítly dva pokutové kopy.

Musel jste něco zaplatit do oddílové kasy nebo to necháte až na konec sezony?

Důslední pokladníci Vráťa Klinger a Zdenda Šejstal mě zkasírovali hned po zápasech. Předpokládám, že ani toto mediální vystoupení nezůstane bez odezvy. Naštěstí na to nebudu určitě sám. Rozlučka bude asi velkolepá.

Není to líto Honzovi Mrkvičkovi, kterého jste teď zastínil a jenž je zatím v soutěži druhý se 17 trefami?

Honzu Mrkvičku zastínit nelze. Je to částečně díky jeho fyzickým proporcím, ale především díky konstantním výkonům, které podává již řadu let. To, že se ke mně ve vápně párkrát odrazil míč, na to nemá žádný vliv.

Kdo je Vaším fotbalovým idolem?

Můj fotbalový idol je spoluhráč Marek Tesáček. Charakterizuje ho houževnatost, přehled, či fyzická kondice. Nejcennější je jeho přístup k tréninkům a především k zápasům. Tím by mohl být vzorem pro většinu mladých hráčů.

Chcete ještě něco ve fotbale dokázat nebo se již jen takto udržujete, aby jste netloustl a mohl si s chutí dát po zápase párek a pivo?

Párek a pivo je určitě lákavá motivace. To co mě ale dodává chuť do fotbalu je parta spoluhráčů, která se v Úročnici vytvořila. Jsme už poměrně „vyzrálý" tým, který v průběhu let vykrystalizoval až do současné podoby. Sedli jsme si jak lidsky tak fotbalově a to je podle mého názoru velmi důležité.

Co říkáte projektu Gambrinus Kopeme za fotbal, který pomáhá týmům v okresních soutěžích?

Tento projekt hodnotím velmi kladně. Každá přímá podpora sportu je důležitá. Zásadní je fakt, že se tato podpora týká přímo klubů v nižších soutěžích, které představují masu sportovců a ne pouze špičkových týmů, které představují elitu.