VYŠEHRAD – BENEŠOV 2:3

Od začátku se hrál rychlý fotbal, ve kterém měli více šancí domácí, ale branku do poločasu vstřelili jen hosté, když trefil v 19. minutě Zákostelský z trestného kopu na stranu brankáře po faulu na Svobodu.

Po přestávce se opět první radovali Benešovští, kteří získali v 66. minutě po parádní trefě Skopce z 25 metrů k tyči dvoubrankový náskok. A kdo odešel ze zápasu dříve litoval, protože v závěru padly ještě tři branky. Nejprve Rybařík snížil, aby se vzápětí Svoboda prosadil přes dva protihráče a vsítil třetí branku Benešova. Poslední slovo měl ale Rybařík (bývalý hráč Vlašimi a Benešova), když upravil na konečných 2:3.

„Domácí měli poměrně dost šancí, ale góly naštěstí nedali. My jsme naopak jednoduchými situacemi z trestňáku a z pětadvaceti metrů získali dvoubrankové vedení. Následně jsme místy měli dobré příležitosti, ale již je v dramatické a rušné fázi neproměnili. Vadí mi však dvě inkasované branky, kdy jsme lehkovážně akce dohrávali a nepokryli jak přihrávajícího, tak zakončujícího hráče a Rybařík si dvakrát míč zpracoval a z druhého doteku dal góly. Je to škoda, situace nebyly těžké na ubránění. Byla to naše lehkovážnost a podcenění," našel na výhře i negativa trenér Benešova Luboš Zákostelský a přidal: „Hra již měla větší náboj a jiskru, protože hráči již nejsou tak unaveni. Bylo to dobré utkání a hlavně se nikdo nezranil. Vypadá to, že bychom mohli skupinu vyhrát, ale to je druhořadá záležitost, protože se hlavně dobře potřebujeme připravit na jaro."

V dresu Benešova se objevil nový hráč Cafourek: „Je to hráč Příbrami, který byl na podzim v Jirnech. Teď byl v přípravě ve Štěchovicích, kde se ale nedomluvil. Budeme ho zkoušet, je to defenzivní záložník nebo stoper," dodal k nové tváři benešovský kouč a poznamenal ke Kdolskému, jenž naopak nenastoupil: „Testy u nás skončil, protože jsme se nedohodli na podmínkách jeho angažování, on chtěl na půlroční hostování, my na rok a půl."

Branky: 83.a 90. Rybařík – 19. Zákostelský, 66. Skopec, 84. Svoboda. Poločas: 0:1.

Benešov: Stareček – Večera, Hrubý, Zákostelský, Vrňák – Bredler, Peroutka (54. Cafourek) – Jíša (70. Vlasák), Skopec, Turek (75. Cettl) – Svoboda.