TACHOV – BENEŠOV 2:2

Od začátku se na velmi dobře připraveném hřišti hrál ofenzivní a bojovný fotbal, který hlavně v prvním poločase přinášel řadu šancí. Úvod vyšel hostům, když nejprve skončil Turkův centr na břevně tachovské branky, aby vzápětí zaúřadovala poprvé útočná dvojice Benešova Turek – Němec a druhý jmenovaný přeloboval brankáře.

Hosty gól uklidnil až moc a hlavně obránci se opět nevyvarovali chyb. A tak přišla mezi 26. – 28. minutou pro Benešov sprcha. Nejprve byl Braný při vyvážení míče obrán o míč a následný brejk zakončil přesně Mančal, aby o chvíli později místo odkopu špatně zpracoval míč na malém vápně Hrubý a Hudec to potrestal 2:1.

Borci od Konopiště ale mají ve svém středu dvojici rychlých útočníků a Turkův únik po levé straně a centr, uklidil na malém vápně do sítě placírkou Němec. „V závěru podzimu připravoval góly Němec pro Turka a teď si to otočili. To je pro nás velký klad a doufám, že jim to vydrží, co nejdéle," přeje si Beran a zhodnotil první poločas: „Na začátku jsme byli trochu lepší, šli do vedení, ale nepochopitelnými výpadky nabídli soupeři otočení výsledku. Naštěstí jsme do přestávky po pěkné akci vyrovnali."

Po změně stran měli sice domácí více míč na kopačkách, ale po většinu času, až na dvě výjimky, se hrálo mezi šestnáctkami. V 68. minutě ale propadli hosté v obraně a Mančal se řítil sám na Capoucha, kterého obešel, ale trefil jen boční síť. Benešovští si oddechli a v závěru mohl dokonce Němec docílit hattricku, ale po centru Žáka trefil z hranice penalty obránce. „Ve druhém poločase byli domácí nebezpečnější, přežili jsme jednu loženku a mohli i v závěru rozhodnout. Proto je dělba bodů asi zasloužená," mínil Beran a poznamenal ke svým svěřencům: „Kluci na dobře připraveném hřišti zápas odmakali. Přesto jsme soupeři darovali šance zbytečným držením míčů, na čemž musíme zapracovat."

Že byl zápas ofenzivně ladění je vidět na počtu rohových kopů – 8:7. „Na první kolo to byl zápas dobré úrovně s nebezpečnými akcemi na obou stranách," ocenil Miroslav Beran.

Branky: 26. Mančal, Hudec – 12.a 35. Němec. Rozhodčí: Štuk. ŽK: Borkovec, Zachariáš, Turek (všichni Benešov). Diváci: 100. Poločas: 2:2.

Benešov: Capouch – Křivohlavý, Hrubý, Braný, Večera – Vrňák, Borkovec, Zachariáš (80. Komárek), Žák – Němec, Turek.