Křeček, který včera oslavil sedmadvacáté narozeniny, se od té doby s Vlašimí nepřipravuje. „Ve středu se nedostavil na trénink, jen od jeho rodiny jsme se dozvěděli, že byl na policii. Ani jsem se s ním nesetkal, aby podal vysvětlení. Od té doby má dovolenou," sdělil sportovní ředitel středočeského klubu Miloslav Brožek.

Víc kauzu nechce komentovat. „Ani nemůžu zaujmout žádné stanovisko. Nemám informace od policie ani od fotbalové asociace, přestože jsem o ně usiloval. Až nějaké obdržím, předám je nejprve vedení Zbrojovky," uvedl Brožek.

Defenzivní záložník je totiž stále registrovaný v Brně, ovšem kontrakt mu vypršel už 30. června. Ve Vlašimi hostuje s neamatérskou smlouvou. „Byl pro nás neperspektivní, takže jsme mu smlouvu neprodloužili," pravil Kudela.

Mluvčí protikorupční police Jaroslav Ibehej se k obvinění Křečka odmítl vyjádřit. „Nemůžeme poskytovat žádná jména či jiné osobní údaje. V případu korupčního jednání jsme zahájili trestní stíhání," oznámil pouze.

Křeček má už několik dní vypnutý mobilní telefon. „Jeho právník mu doporučil, aby se k záležitosti nevyjadřoval jinde než na policii," vysvětlil Kudela. Bližší informace nemají ani jeho spoluhráči. „Od středy má volno až do vyřešení případu. Do té doby na něj pohlížíme jako na nevinného," reagoval brankář druholigového celku a brněnský odchovanec Michal Drápela.

O dalším osudu Křečka vedení Vlašimi rozhodne až podle výsledků vyšetřování. „Pokud se oficiálně dozvíme o jeho obvinění, rozvážeme s ním hned smlouvu. V opačném případě u nás bude pokračovat," naznačil Brožek.

Vlašimský ředitel nevěří, že došlo k ovlivnění zápasu jeho týmu. „To kategoricky odmítám," řekl.

V nejvyšší soutěži odehrál Křeček patnáct utkání za Zbrojovku, naposledy naskočil loni v srpnu při porážce 0:5 na hřišti Slavie Praha.

O co jde v aféře?

Minulou středu zahájila policie vyšetřování rozsáhlé korupce v českém fotbale a zadržela desítky hráčů z nižších soutěží i první ligy. Jsou podezřelí z nekalých sázek na vlastní zápasy. Policie už vyslýchala třeba teplické fotbalisty Davida Jablonského a Egona Vůcha, mezi obviněné údajně patří stoper Bohemians Praha Jan Halama i bývalý brněnský hráč Lukáš Křeček. Čtyři hráče už policie zatkla v třetiligové Roudnici nad Labem.